Ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψετε το μπρόκολο για όσους δεν λατρεύουν αυτό το λαχανικό σε συνδυασμό με το λουκάνικο θα το λατρέψουν.
Υλικά:
750 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00400 ml νερό
20 γραμμάρια μαγιά
30 ml ελαιόλαδο
1 αυγό
12 γραμμάρια αλάτι
4 δέσμες μπρόκολο
600 γραμμάρια λουκάνικο
400 γραμμάρια τυρί
50 γραμμάρια παρμεζάνα
1 κόκκινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
Συνταγή:
Βήμα 1

Τοποθετήστε σε ένα μπολ 500 γραμμάρια αλεύρι, το αυγό, προσθέστε σταδιακά το λάδι και το νερό με την μαγιά διαλυμένη.
Βήμα 2

Ζυμώστε τη ζύμη με ένα μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για περίπου δέκα λεπτά.
Βήμα 3


Τώρα προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια για να σχηματίσουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
Βήμα 4


Σκεπάζουμε τη ζύμη και την βάζουμε να φουσκώσει για 2 ώρες. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε το μπρόκολο από τα εξωτερικά φύλλα και πλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βήμα 5


Βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για δέκα λεπτά. Σηκώστε το μπρόκολο από τη φωτιά , και στραγγίστε από το νερό, στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε μια σκελίδα σκόρδο και τη πιπέρια με πολύ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το μπρόκολο, βάλτε αλάτι και μαγειρέψτε για περίπου δέκα λεπτά.
Βήμα 6

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα λουκάνικα σε ένα άλλο τηγάνι με ένα ποτήρι νερό.
Βήμα 7

Όταν τα λουκάνικα μαγειρευτούν καλά, τα κόβουμε σε φέτες και τα προσθέτουμε τα στο τηγάνι με το μπρόκολο και ανακατεύουμε.
Βήμα 8


Παίρνουμε τη ζύμη μας και την ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.Βάλτε το μπρόκολο μαζί με τα λουκάνικα πάνω στη ζύμη.
Βήμα 9

Σκεπάζουμε με λεπτές φέτες τυριού και πασπαλίζουμε με τη παρμεζάνα.
Βήμα 10

Τυλίξτε σε ένα ρολό σαν κρουασάν.
Βήμα 11

Βάλτε το σε ένα ταψί και τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βήμα 12

Μετά από δέκα λεπτά, χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Μόλις πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα το βγάζουμε το από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!