Κεφτέδες με κολοκύθα και γέμιση από τυρί. Ένα ορεκτικό που θα σας ανοίξει την όρεξη..
Υλικά:
700 γραμμάρια κολοκύθα2 κουταλιές της παρμεζάνα
3 ή 4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
50 γραμμάρια κίτρινο τυρί
Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
Κόψτε τις φέτες κολοκύθας και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά γυρίζοντας τις φέτες και από τις δυο πλευρές.
Βήμα 2
Μεταφέρετε την κολοκύθα σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι πολτοποιήστε τη. Προσθέστε το τυρί παρμεζάνα, τη τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη είναι μαλάκια προσθέτοντας άλλη μια κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά, αν χρειαστεί.
Βήμα 4
Πάρτε ένα κομμάτι της ζύμης με ένα κουτάλι στο κέντρο του κάθε κεφτέ προσθέστε φέτες τυρί, πλάστε τα καφεδάκια.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 6
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί ή τα μαγειρεύουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 ° βαθμούς.
Βήμα 7
Σερβίρετε τα ζεστά κεφτέδακια με κολοκύθα. Καλή σας Όρεξη!