ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Γλυκό καρδία

    8
    Ένα γαλλικό επιδόρπιο με  πολύ λεπτή γεύση  σε σχήμα  καρδιάς, μια ιδέα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.  Η τούρτα κάρδια είναι εύκολη  και πολύ νόστιμη  που  θα αιχμαλωτίσει  τον ουρανίσκο σας.

    Υλικά:

    150 γραμμάρια  μαύρη  σοκολάτα
    60 γραμμάρια  βούτυρο
    2 κρόκοι  αυγών
    50 γραμμάρια   ζάχαρη
    200 ml κρέμα γάλακτος
    Κακάο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη  σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια  και το βούτυρο για να λιώσει.

    Βήμα 2

    2
    Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών  με τη  ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μείγμα.


    Βήμα 3

    3
    Ανακατέψτε μέχρι να γίνει  μια κρέμα και αφήστε τη  να κρυώσει εντελώς.

    Βήμα 4

    4
    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια, προσθέτουμε μαζί και  τις δύο ενώσεις.


    Βήμα 5

    5
    Ανακατεύουμε την κρέμα απαλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.


    Βήμα 6

    6
    Τοποθετήστε το μείγμα μας  σε ένα καλούπι με  σχήμα καρδιάς και  πλαστικό περιτύλιγμα όπως στην εικόνα. Μπορούμε να βάλουμε το καλούπι μας για λεπτά σε ζεστό νερό για να χαλαρώσει το γλυκό μας και να βγει εύκολα από το καλούπι. Η μεμβράνη αν δεν τεντώσει καλά υπάρχει κίνδυνος κατά την ψύξη, το γλυκό μας να εμφανίσει ρωγμές μόλις αφαιρεθεί από το καλούπι.


    Βήμα 7

    7
    Στρώστε  την επιφάνεια με μία σπάτουλα και τοποθετήστε τη  στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

    Βήμα 8

    9
    Αφού κρυώσει, γυρίστε τη σοκολάτα σε μια πιατέλα και αφαιρέστε πλαστικό περιτύλιγμα. Πασπαλίζουμε το κέικ με σκόνη κακάο και σερβίρετε. Και εδώ είναι μία λεπτομέρεια του.
     Καλή σας Όρεξη!
    Γλυκό   καρδία
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή