Μια κορυφαία συνταγή για τις απόκριες είναι τα δάχτυλα της μάγισσας, από απλό κουλουράκι με τη μορφή ενός δακτύλου με νύχι που σχηματίζεται πολύ εύκολα. Η ιδέα για τα δάχτυλα της μάγισσας είναι «πολύ χαριτωμένη και αν σερβίρεται σε ένα τραπέζι είναι και " τρομακτικό "για όσους δεν ξέρουν από τι υλικό είναι φτιαγμένο…
Υλικά:
90 γραμμάρια βούτυρο100 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
200 γραμμάρια αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 πρέζα αλάτι
20 αμύγδαλα
Συνταγή:
Βήμα 1


Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέστε το αυγό και τη βανίλια, στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
Βήμα 2

Ζυμώνουμε το μείγμα μας και τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.
Βήμα 3

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε περίπου 20 κομμάτια. Ζυμώνουμε κάθε κομμάτι της ζύμης σε μια σειρά όσο ένα δάχτυλο.
Βήμα 4

Τη γρατζουνίζουμε με ένα μαχαίρι και σχηματίζουμε τις αρθρώσεις.
Βήμα 5

Στην άκρη του κάθε δάχτυλου, τοποθετούμε ένα αμύγδαλο, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει.
Βήμα 6

Βάλτε τα δάχτυλα της μαγισσών σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 ° βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.Ψήστε τα δάχτυλα της μάγισσας για 15 με 20 λεπτά.
Βήμα 7

Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν να τα βγάλετε από το ταψί και σερβίρουμε (για να δώσετε την καλύτερη εμφάνιση στα μπισκότα μπορείτε να τα αλείψετε με μια πρέζα μέλι ή μαρμελάδα..