Μια αποκριάτικη συνταγή και πρωτότυπη αράχνες από κολοκύθα και σοκολάτα, μπορείτε να διακοσμήσετε και τρουφάκια σοκολάτας με αυτό το τρόπο. Σοκολατένιες αραχνούλες που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι.
Υλικά:
300 γραμμάρια αλεύρι100 γραμμάρια βούτυρο
110 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια κολοκύθα
1 αυγό
1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Για τη διακόσμηση:
250 γραμμάρια Nutella
150 γραμμάρια νιφάδες σοκολάτας
12 ροδέλες από γλυκόριζα
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh6.ggpht.com/-nd3-WP-nEl8/UReUphVsFrI/AAAAAAAAfc8/_msU1rppLgA/1_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Μαγειρέψτε το κομμάτι της κολοκύθας στον ατμό ή στο φούρνο.
Βήμα 2
![2 2](http://lh5.ggpht.com/-g2FFrrSVRxY/UReUrudP49I/AAAAAAAAfdM/OcQojfxCoZo/2_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα είναι κοκκώδης.
Βήμα 3
![3 3](http://lh4.ggpht.com/-hYy35p5fklg/UReUtffbOZI/AAAAAAAAfdc/R11qMPm6BtQ/3_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας, το μπέικιν πάουντερ και τη κανέλα. Ζυμώστε το μείγμα μας και καλύψτε έπειτα τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη, τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Βήμα 4
![4 4](http://lh3.ggpht.com/-BK8tnF6GoTE/UReUvtLB7II/AAAAAAAAfds/LqW45ArWKtA/4_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Πάρτε τη ζύμη και πλάστε σε μικρές μπάλες, τοποθετήσετε τες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 5
![5 5](http://lh3.ggpht.com/-5XPUKKb3RbM/UReU0JNfLmI/AAAAAAAAfd8/0cCh67syztk/5_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψήστε τα μπισκότα για 12 με 15 λεπτά στους 180 βαθμούς και αφήστε να κρυώσουν.
Βήμα 6
![6 6](http://lh5.ggpht.com/-KjdDnaibtqs/UReU2c0YD2I/AAAAAAAAfeM/ZPnS1erjp_0/6_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Μόλις κρυώσουν, πάρτε μια μπαλιτσα και τη πασπαλίζουμε με nutella, περάστε τη από ένα πιατάκι στο οποίο θα έχετε τοποθετήσει τις νιφάδες της μαύρης σοκολάτας και καλύψτε τα.
Βήμα 7
![7 7](http://lh3.ggpht.com/-dePB33GMY74/UReU5_VoGaI/AAAAAAAAfec/Ed387W0vUt8/7_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Ξετυλίξτε τις ροδέλες τις γλυκόριζας κομμένες σε μικρά κομμάτια τα οποία μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για τα πόδια της αράχνης σας.
Βήμα 8
![8 8](http://lh3.ggpht.com/-LzbJ-aksAYM/UReU8sH1gHI/AAAAAAAAfes/4Ga-GulyQ-c/8_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Με ένα μαχαίρι, κάνετε δύο τρύπες στο πίσω μέρος της αράχνης.
Βήμα 9
![9 9](http://lh4.ggpht.com/-vHkR75E_mS4/UReU-Slfb-I/AAAAAAAAfe8/ORzXf_QGga4/9_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Τοποθετήστε τις λωρίδες της γλυκόριζας στο αυλάκι που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του μαχαιριού.
Βήμα 10
![10 10](http://lh4.ggpht.com/-RzUlMrI8gm8/UReVA8FdTTI/AAAAAAAAffM/5FxL_g9oOsk/10_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Τώρα δημιουργήστε τα μάτια με μια τελεία από ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμες για τις αποκριές οι αράχνες σας. Τοποθετήστε τις αραχνούλες στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.