Μια αποκριάτικη συνταγή και πρωτότυπη αράχνες από κολοκύθα και σοκολάτα, μπορείτε να διακοσμήσετε και τρουφάκια σοκολάτας με αυτό το τρόπο. Σοκολατένιες αραχνούλες που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι.
Υλικά:
300 γραμμάρια αλεύρι100 γραμμάρια βούτυρο
110 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια κολοκύθα
1 αυγό
1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Για τη διακόσμηση:
250 γραμμάρια Nutella
150 γραμμάρια νιφάδες σοκολάτας
12 ροδέλες από γλυκόριζα
Συνταγή:
Βήμα 1

Μαγειρέψτε το κομμάτι της κολοκύθας στον ατμό ή στο φούρνο.
Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα είναι κοκκώδης.
Βήμα 3

Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας, το μπέικιν πάουντερ και τη κανέλα. Ζυμώστε το μείγμα μας και καλύψτε έπειτα τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη, τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Βήμα 4

Πάρτε τη ζύμη και πλάστε σε μικρές μπάλες, τοποθετήσετε τες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 5

Ψήστε τα μπισκότα για 12 με 15 λεπτά στους 180 βαθμούς και αφήστε να κρυώσουν.
Βήμα 6

Μόλις κρυώσουν, πάρτε μια μπαλιτσα και τη πασπαλίζουμε με nutella, περάστε τη από ένα πιατάκι στο οποίο θα έχετε τοποθετήσει τις νιφάδες της μαύρης σοκολάτας και καλύψτε τα.
Βήμα 7

Ξετυλίξτε τις ροδέλες τις γλυκόριζας κομμένες σε μικρά κομμάτια τα οποία μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για τα πόδια της αράχνης σας.
Βήμα 8

Με ένα μαχαίρι, κάνετε δύο τρύπες στο πίσω μέρος της αράχνης.
Βήμα 9

Τοποθετήστε τις λωρίδες της γλυκόριζας στο αυλάκι που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του μαχαιριού.
Βήμα 10

Τώρα δημιουργήστε τα μάτια με μια τελεία από ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμες για τις αποκριές οι αράχνες σας. Τοποθετήστε τις αραχνούλες στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.