ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Μικρά σάντουιτς

    11
    Μικροσκοπικά  σάντουιτς πολύ  μαλακά   για τραπέζι του πρωινού σας, μπορείτε  να γευθείτε 2 διαφορετικές γεύσεις,  αλμυρά ή γλυκά ένα είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψετε!  

    Υλικά:

    400 γραμμάρια  του αλεύρου 00
    200 γραμμάρια  γάλα
    50 γραμμάρια βούτυρο
    50 γραμμάρια ζάχαρης
    12 γραμμάρια μαγιά
    5 γραμμάρια  αλάτι
    1 αυγό για επάλειψη

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    01
    Λιώστε τη μαγιά μέσα σε  χλιαρό γάλα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

    Βήμα 2

    02
    Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ  κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το γάλα σιγά-σιγά.

    Βήμα 3

    03
    Προσθέτουμε το αλάτι, ζυμώνουμε τη ζύμη έως ότου όλο το αλεύρι να απορροφηθεί εντελώς, ζυμώνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά.

    Βήμα 4

    04
    Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ και καλύψτε τη  με πλαστική μεμβράνη την αφήνουμε  να φουσκώσει για δύο ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.


    Βήμα 5

    05
    Όταν η ζύμη φουσκώσει, σχηματίστε  ένα λουκάνικο και το κόβουμε σε κομμάτια 30 γραμμάρια το καθένα.

    Βήμα 6

    06
    Πλάθουμε  κάθε κομμάτι της ζύμης σε μπάλες όπως στη παραπάνω εικόνα, τραβήξτε τις άκρες της ζύμης προς τα κάτω και σπρώξτε με τους αντίχειρες σας στη βάση και σχηματίστε τις μπάλες.

    Βήμα 7

    07
    Τοποθετήστε τα ψωμάκια στο ταψί και τα  αφήνουμε να φουσκώσουν  για 30 λεπτά ή μία ώρα.

    Βήμα 8

    08
    Μόλις φουσκώσουν, αλείψτε τα ψωμάκια με το χτυπημένο αυγό και τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ° βαθμούς  για 15 με 18 λεπτά.

    Βήμα 9

    09
    Βγάλτε  τα ψωμάκια από το φούρνο και αφήστε τα  να κρυώσουν  πριν το σερβίρισμα.

    Βήμα 10

    10
    Μπορείτε να τα σερβίρετε με  γλυκείες γεύσεις nutella ή  με αλμυρές γεύσεις όπως το  ζαμπόν και το  τυρί για το  μπουφέ για σας.
    Μικρά  σάντουιτς
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή