Ριζότο με αγκινάρες ένα εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό υγιεινό και με λίγες θερμίδες για όσους προσέχουν τη διατροφή τους..
Υλικά:
250 γραμμάρια ρύζι6 αγκινάρες
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι
500 ml ζωμός λαχανικών
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
20 γραμμάρια βούτυρο
30 γραμμάρια παρμεζάνα
Μαϊντανός, ελαιόλαδο
Αλάτι,πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες κόβουμε σε κομμάτια τις καρδιές από τις αγκινάρες και τις βάζουμε μέσα σε νερό με το χυμό λεμονιού του για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βήμα 3
Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε στη φωτιά για λίγα λεπτά.
Βήμα 4
Βγάζουμε το σκόρδο και προσθέτουμε το ρύζι στη σάλτσα. Σβήνουμε με λευκό κρασί.
Βήμα 5
Συνεχίστε το μαγείρεμα χαμηλώνοντας τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό λίγο- λίγο.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με αλάτι, σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύετε το ριζότο με αγκινάρες προσθέτοντας το βούτυρο, το τυρί παρμεζάνα, το πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βήμα 7
Σκεπάστε το με ένα καπάκι για 1 λεπτό και σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό. Καλή σας Όρεξη!