ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Ριζότο με αγκινάρες

    07
    Ριζότο με αγκινάρες ένα  εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό υγιεινό και με λίγες θερμίδες για όσους προσέχουν τη διατροφή τους..

    Υλικά:

    250 γραμμάρια  ρύζι
    6 αγκινάρες 
    1 σκελίδα σκόρδο
    1 λεμόνι
    500 ml ζωμός λαχανικών
    1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
    20 γραμμάρια   βούτυρο
    30 γραμμάρια  παρμεζάνα
    Μαϊντανός, ελαιόλαδο
    Αλάτι,πιπέρι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    01
    Καθαρίζουμε  τις  αγκινάρες κόβουμε  σε κομμάτια τις καρδιές  από τις αγκινάρες και τις  βάζουμε μέσα σε νερό με το  χυμό λεμονιού του  για 5 λεπτά.

    Βήμα 2

    02
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι  σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Βήμα 3

    03
    Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε στη φωτιά  για λίγα λεπτά.

    Βήμα 4

    04
    Βγάζουμε  το σκόρδο και  προσθέτουμε το ρύζι  στη σάλτσα. Σβήνουμε με λευκό κρασί.

    Βήμα 5

    05
    Συνεχίστε το μαγείρεμα χαμηλώνοντας τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό λίγο- λίγο.

    Βήμα 6

    06
    Πασπαλίστε με αλάτι,  σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύετε το ριζότο με αγκινάρες προσθέτοντας το βούτυρο, το τυρί παρμεζάνα, το πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Βήμα 7

    07
    Σκεπάστε το με ένα καπάκι για 1 λεπτό και σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό. Καλή σας Όρεξη!
    Ριζότο με αγκινάρες
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή