Ριζότο με αγκινάρες ένα εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό υγιεινό και με λίγες θερμίδες για όσους προσέχουν τη διατροφή τους..
Υλικά:
250 γραμμάρια ρύζι6 αγκινάρες
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι
500 ml ζωμός λαχανικών
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
20 γραμμάρια βούτυρο
30 γραμμάρια παρμεζάνα
Μαϊντανός, ελαιόλαδο
Αλάτι,πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
![01 01](http://lh6.ggpht.com/-_Yxd3eZy1DY/UTeHLE8KxPI/AAAAAAAAgGQ/p8NeYxmI0TY/01_thumb8.jpg?imgmax=800)
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες κόβουμε σε κομμάτια τις καρδιές από τις αγκινάρες και τις βάζουμε μέσα σε νερό με το χυμό λεμονιού του για 5 λεπτά.
Βήμα 2
![02 02](http://lh6.ggpht.com/-CxcNcdiDVTI/UTeHNhWIbbI/AAAAAAAAgGg/7-jVoFoM6b8/02_thumb7.jpg?imgmax=800)
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βήμα 3
![03 03](http://lh3.ggpht.com/-S3agMRUKYdQ/UTeHRH8za6I/AAAAAAAAgGw/n1hTuNPCxII/03_thumb9.jpg?imgmax=800)
Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε στη φωτιά για λίγα λεπτά.
Βήμα 4
![04 04](http://lh4.ggpht.com/--9W0yvLW_Ok/UTeHVUAbfBI/AAAAAAAAgHA/YTDTVWaq9GY/04_thumb7.jpg?imgmax=800)
Βγάζουμε το σκόρδο και προσθέτουμε το ρύζι στη σάλτσα. Σβήνουμε με λευκό κρασί.
Βήμα 5
![05 05](http://lh5.ggpht.com/-QvwDAiaQmOA/UTeHYV4c9_I/AAAAAAAAgHQ/M8Ufjvt_PCw/05_thumb7.jpg?imgmax=800)
Συνεχίστε το μαγείρεμα χαμηλώνοντας τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό λίγο- λίγο.
Βήμα 6
![06 06](http://lh5.ggpht.com/-1hJD9sOf3F0/UTeHbY7kVnI/AAAAAAAAgHg/2s8_3_m6qJk/06_thumb7.jpg?imgmax=800)
Πασπαλίστε με αλάτι, σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύετε το ριζότο με αγκινάρες προσθέτοντας το βούτυρο, το τυρί παρμεζάνα, το πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βήμα 7
![07 07](http://lh6.ggpht.com/-S0BOvvllj7A/UTeHeHr-MjI/AAAAAAAAgHw/zF-K4m8J_wI/07_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
Σκεπάστε το με ένα καπάκι για 1 λεπτό και σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό. Καλή σας Όρεξη!