Μια νόστιμη, ελαφριά και νηστίσιμη συνταγή με καλαμάρι και πατατούλες.
Υλικά:
400 γραμμάρια πατάτες2 καλαμάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά ή τσίλι
2 ντομάτες
Λευκό κρασί
Μαϊντανός, ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό 15 λεπτά, στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια αρκετά μεγάλα.
Βήμα 2

Καθαρίστε το καλαμάρι και το κόβουμε σε ροδέλες.
Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε λίγο τσίλι,το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το καλαμάρι μας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λευκό κρασί.
Βήμα 4

Προσθήκη στο τηγάνι τις πατάτες μας, τις ντομάτες και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
Βήμα 5

Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Βήμα 6

Πασπαλίστε με αλάτι και προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το νόστιμο καλαμάρι με πατάτες. Καλή σας Όρεξη!