ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Παστέλι με αμύγδαλα

    08
    Τραγάνα γλυκά αμύγδαλα που μπορείτε να τα δοκιμάσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδυάσετε και άλλους ξηρούς καρπούς.

     

    Υλικά:

    200 γραμμάρια  αμύγδαλα
    250 γραμμάρια ζάχαρη
    1 κουταλιά της σούπας  νερό
    1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    01
    Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και ψήστε τα στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.

    Βήμα 2

    02
    Χτυπήστε τα αμύγδαλα για να γίνουν κομματάκια.

    Βήμα 3

    03
    Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας νερό και το  χυμό λεμονιού.

    Βήμα 4

    04
    Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε  μια καραμέλα με  πορτοκαλί χρώμα.

    Βήμα 5

    05
    Όταν η καραμέλα μας  είναι έτοιμη,  σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα αμύγδαλα και  ανακατεύουμε  καλά.

    Βήμα 6

    06
    Αμέσως χύνουμε  το μείγμα πάνω σε ένα μια λαδόκολλα.

    Βήμα 7

    07
    Με ένα άλλο  φύλλο λαδόκολλας πατάμε και  ισοπεδώνουμε  το μείγμα καλά με τα χέρια μας. Το αφήνουμε να κρυώσει  για λίγα λεπτά και πριν  στερεοποιηθεί εντελώς κόβουμε  σε ράβδους με ένα κοφτερό μαχαίρι. Όταν σκληρύνουν απολαμβάνουμε  τα τραγανά μας αμύγδαλα. Καλή σας Όρεξη!
    Παστέλι με αμύγδαλα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή