
Το Cheesecake με καρύδα και Nutella ένα φανταστικό γλυκό που θα σπάσει την καρδιά πολλών από εσάς που αγαπάτε τη καρύδα και τη σοκολάτα, μπορεί να παρασκευαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και είναι μια λιχουδιά με μια μοναδική ελαφριά γεύση.
Υλικά:
200 γραμμάρια μπισκότα
60 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά Nutella
300 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφειας
100 γραμμάρια τυρί cottage
85 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια καρύδα
200 γραμμάρια αλεύρι
8 γραμμάρια ζελατίνη
1 φλιτζάνι γάλακτος
150 γραμμάρια Nutella
Υλικά για συμπλήρωση
100 γραμμάρια Nutella
20 γραμμάρια καρύδα
Συνταγή:
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τη βάση του cheesecake, κόβουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μίξερ, μετά τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας Nutella και ανακατεύουμε.
Βήμα 2

Βάζουμε το μείγμα σας σε μια φόρμα και σχηματίζουμε μια ομαλή βάση σε ευθεία. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να παγώσει.
Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση, μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 15 λεπτά, βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη άχνη, το τυρί Φιλαδέλφεια και το ανθότυρο.
Βήμα 4

Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, στη συνέχεια, προσθέστε την καρύδα και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βήμα 5

Πιέστε τη μαλακωμένη ζελατίνη τώρα και αφήστε τη να διαλυθεί σε ένα φλιτζάνι με βραστό γάλα, ρίξτε τη στο μείγμα με τη καρύδα.
Βήμα 6

Χτυπάμε την κρέμα καλά και τη τοποθετούμε στη βάση μας. Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για να παγώσει.
Βήμα 7

Βγάζουμε το καλούπι από το ψυγείο και καλύψτε τώρα με ένα στρώμα από Nutella.
Βήμα 8

Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα με καρύδα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για να σκληρύνει για 3 ώρες.
Βήμα 9

Βγάλτε cheesecake από το ψυγείο, καλύψτε το με ένα στρώμα σοκολάτας, πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα, αφαιρούμε από το καλούπι και σερβίρουμε. Καλή σας Όρεξη!