
Κολοκυθάκια γεμιστά νόστιμα με γέμιση από ρύζι, ζαμπόν και παρμεζάνα, μια ελαφριά καλοκαιρινή συνταγή και πολύ νόστιμη!
Υλικά:
6 κολοκυθάκια1 κρεμμυδάκι
150 γραμμάρια ρύζι
250 ml ζωμός λαχανικών
100 γραμμάρια ζαμπόν
50 γραμμάρια παρμεζάνα
25 γραμμάριο κουκουνάρι
Αλάτι, πιπέρι, δυόσμος
Συνταγή:
Βήμα 1

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τα καπάκια και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
Βήμα 3

Στραγγίστε τα κολοκυθάκια και τοποθετήστε τα ανάποδα σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν.
Βήμα 4

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση. Βάλτε σε ένα τηγάνι λάδι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο κολοκύθι. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε το στο τηγάνι.
Βήμα 5


Ρίχνουμε το λευκό κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό μέχρι να καλυφτεί όλο το ρύζι. Μαγειρεύουμε και προσθέτουμε ζωμό αν στεγνώνει το ρύζι μας. Όταν το ρύζι είναι al dente, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
Βήμα 6

Προσθέσετε τα ψημένα κουκουνάρια, το δυόσμο και τη παρμεζάνα και ανακατεύετε.
Βήμα 7

Πάρτε τα κολοκυθάκια και γεμίστε τα με το ριζότο που φτιάξαμε παραπάνω. Αλείψτε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα κολοκυθάκια.Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 8

Σερβίρετε τα κολοκυθάκια και διακοσμήστε με τα καπάκια τους. Καλή σας Όρεξη!