Μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή και αγαπημένη από όλους τους λάτρεις των μυδιών, το καλοκαίρι είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πιάτο που συνοδεύεται με ξεροψημένο ψωμάκι.
Υλικά:
1,5 κιλό μύδια2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίστε τα μύδια, ξεπλένεται με τρεχούμενο νερό και τρίψτε τα μεταξύ τους δυναμικά για να καθαρίσετε το κέλυφος.
Βήμα 2
Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι με το σκόρδο.
Βήμα 4
Μόλις το σκόρδο ροδίσει, στραγγίστε τα μύδια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Βήμα 5
Καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι τα μύδια να ανοίξουν.
Βήμα 6
Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέστε άφθονο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βήμα 7
Σερβίρετε ζεστά τα μύδια και συνοδεύεται με το τραγανό ψωμάκι. Καλή σας Όρεξη!