![7 7](http://lh3.ggpht.com/-Xre7tIoUKXk/Ubd_0hSdaZI/AAAAAAAAjUU/L0n7G8t6oWg/7_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή και αγαπημένη από όλους τους λάτρεις των μυδιών, το καλοκαίρι είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πιάτο που συνοδεύεται με ξεροψημένο ψωμάκι.
Υλικά:
1,5 κιλό μύδια2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh4.ggpht.com/-iTPY4XenqGw/Ubd_2-zRSZI/AAAAAAAAjUk/JekrgT67FZU/1_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Καθαρίστε τα μύδια, ξεπλένεται με τρεχούμενο νερό και τρίψτε τα μεταξύ τους δυναμικά για να καθαρίσετε το κέλυφος.
Βήμα 2
![2 2](http://lh6.ggpht.com/-zqLiANBuN10/Ubd_4ii8cgI/AAAAAAAAjU0/6IV8rtFCcI0/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό.
Βήμα 3
![3 3](http://lh6.ggpht.com/-w7P5Hzsg2mY/Ubd_6TqFqXI/AAAAAAAAjVE/q5NzaYURomI/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι με το σκόρδο.
Βήμα 4
![4 4](http://lh3.ggpht.com/-WiWN3HsvUuc/Ubd_8YhuBsI/AAAAAAAAjVU/19WwPt_Dsgk/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Μόλις το σκόρδο ροδίσει, στραγγίστε τα μύδια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Βήμα 5
![5 5](http://lh5.ggpht.com/-p94wE9zGpFM/Ubd_-BcddHI/AAAAAAAAjVk/qtY1hYFxiOk/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι τα μύδια να ανοίξουν.
Βήμα 6
![6 6](http://lh3.ggpht.com/-4J7lbKwv7dM/UbeAAP5jx2I/AAAAAAAAjV0/FJEP-Z5dnlQ/6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέστε άφθονο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βήμα 7
![7 7](http://lh5.ggpht.com/-mzkONW20CS4/UbeACGKFQJI/AAAAAAAAjWE/szht5_HMGuk/7_thumb%25255B17%25255D.jpg?imgmax=800)
Σερβίρετε ζεστά τα μύδια και συνοδεύεται με το τραγανό ψωμάκι. Καλή σας Όρεξη!