Μια τάρτα με κρέμα αμυγδάλου και κεράσια, τώρα το καλοκαίρι είναι ό, τι χρειάζεται για να ξεκινήσετε να φτιάχνεται γλυκά με καλοκαιρινά νόστιμα φρούτα.
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλούδα λεμονιού
4 κρόκους αυγών
100 γραμμάρια ζάχαρη
40 γραμμάρια αλεύρι
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια αλεύρι
1 φλούδα λεμονιού
500 γραμμάρια κεράσια
Συνταγή:
Βήμα 1
Αρχίστε να προετοιμάζετε τη ζύμη, βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού.
Βήμα 2
Ζυμώστε γρήγορα όλα τα συστατικά για να σχηματίσουμε μια μπάλα, τη τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη, στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς, προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά.
Βήμα 4
Βάλτε την κρέμα στο μάτι, μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Βήμα 5
Μόλις είναι έτοιμη, κλείστε το μάτι και προσθέστε τη βανίλια και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Βήμα 6
Με τον πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 5 mm και τη τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες. Τσιμπήστε την επιφάνεια της ζύμης με τα δόντια ενός πιρουνιού.
Βήμα 7
Καλύψτε τη με την κρέμα γάλακτος και τη στρώνουμε όσο το δυνατόν ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Βήμα 8
Πλένουμε τα κεράσια και τα στρώνουμε στη τάρτα. Τη ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Βήμα 9
Αφήστε να κρυώσει πριν να τη κόψουμε σε φέτες τη τάρτα και σερβίρουμε. Καλή σας Όρεξη!