Πατατάκια που σας φτιάχνουν τη διάθεση, μια συνταγή χωρίς καθόλου συντηρητικά και χρωστικές. Απολαυστε τα σπιτικά πατατάκια μονοί ή με φίλους σας.
Υλικά:
350 γραμμάρια πατάτες
1 κουταλιά αλεύρι
Αλάτι
Λάδι
Φρυγανιά τριμμένη
Συνταγή:
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το μείγμα μια λαδόκολλα και σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο λαδόκολλας.
Βήμα 3
Κόβουμε σε κύκλους σε πάχος περίπου 1 εκατοστό όπως στην εικόνα.
Βήμα 4
Κάνουμε τις τρύπες για τα μάτια με ένα καλαμάκι.
Βήμα 5
Για το στόμα χρησιμοποιούμε ένα κουταλάκι του γλυκού για να σχηματίσουμε το χαμόγελο
Βήμα 6
Στη συνέχεια βάζουμε τα χαμογελαστά πατατάκια στο λάδι.
Βήμα 7
Τα περνάμε από τη φρυγανιά.
Βήμα 8
Βάλτε τα πατατάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 9
Σερβίρετε τα χαμογελαστά πατατάκια με συνοδευτικές σάλτσες. Καλή σας Όρεξη!