
Μαρμελάδα από κρεμμύδι! Η κόκκινη μαρμελάδα κρεμμυδιού έχει μια γλυκιά και ξινή γεύση που ταιριάζει απόλυτα με το τυρί. Μια μαρμελάδα εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες.. Δοκιμάστε τη!
Υλικά:
600 γραμμάρια κόκκινα κρεμμύδια90 γραμμάρια ζάχαρη
90 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
1 μικρό ποτήρι κονιάκ
100 ml λευκό κρασί
Συνταγή:
Βήμα 1

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Βήμα 2

Βάλτε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη, το κρασί και το κονιάκ.
Βήμα 3

Ανακατέψτε και καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το για 6/8 ώρες. Περιστασιακά ανακατεύετε.
Βήμα 3

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με παχύ πυθμένα και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 4

Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα περιστασιακά και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει.
Βήμα 5

Ελέγξτε ότι είναι έτοιμη μέχρι τη δοκιμή στο πιατάκι.
Βήμα 6

Αποστειρώστε ένα γυάλινο βάζο και γεμίστε το με τη μαρμελάδα κρεμμύδι. Στη συνέχεια, γυρίστε το βάζο ανάποδα και κρατήστε το σε αυτή τη θέση μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 7

Σερβίρετε τη μαρμελάδα την επόμενη μέρα και συνοδέψτε τη με τυρί ή ψωμί. Δοκιμάστε τη!