![8 8](http://lh4.ggpht.com/-HEl-IHp73P8/Uf4cKBnRg6I/AAAAAAAAk_0/Avvv2GIu40I/8_thumb%25255B15%25255D.jpg?imgmax=800)
Μαρμελάδα από κρεμμύδι! Η κόκκινη μαρμελάδα κρεμμυδιού έχει μια γλυκιά και ξινή γεύση που ταιριάζει απόλυτα με το τυρί. Μια μαρμελάδα εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες.. Δοκιμάστε τη!
Υλικά:
600 γραμμάρια κόκκινα κρεμμύδια90 γραμμάρια ζάχαρη
90 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
1 μικρό ποτήρι κονιάκ
100 ml λευκό κρασί
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh4.ggpht.com/-RDdgcELPZic/Uf4cMLVh2HI/AAAAAAAAlAE/u8ldXRPeoPE/1_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Βήμα 2
![2 2](http://lh3.ggpht.com/-TIleON3KCGY/Uf4cNhbSIBI/AAAAAAAAlAU/6zAVZpEUfYE/2_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη, το κρασί και το κονιάκ.
Βήμα 3
![3 3](http://lh6.ggpht.com/-Tv0RZ_O9rWM/Uf4cPF_LI-I/AAAAAAAAlAk/DBWRuh_b9b4/3_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατέψτε και καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το για 6/8 ώρες. Περιστασιακά ανακατεύετε.
Βήμα 3
![4 4](http://lh3.ggpht.com/-AfU9nFHzW4k/Uf4cQ-4B67I/AAAAAAAAlA0/ugOabdAUJJw/4_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με παχύ πυθμένα και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 4
![5 5](http://lh6.ggpht.com/-g34OxVY58Cc/Uf4cSgAh3kI/AAAAAAAAlBE/nSRxYhZnfaI/5_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα περιστασιακά και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει.
Βήμα 5
![6 6](http://lh5.ggpht.com/-bCRByEeLMqU/Uf4cTp7kbZI/AAAAAAAAlBU/c36wa9AWfgk/6_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ελέγξτε ότι είναι έτοιμη μέχρι τη δοκιμή στο πιατάκι.
Βήμα 6
![7 7](http://lh4.ggpht.com/-T-UhNkKBDtk/Uf4cVB8BSHI/AAAAAAAAlBk/ISbN8d0Jkwc/7_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Αποστειρώστε ένα γυάλινο βάζο και γεμίστε το με τη μαρμελάδα κρεμμύδι. Στη συνέχεια, γυρίστε το βάζο ανάποδα και κρατήστε το σε αυτή τη θέση μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 7
![8 8](http://lh4.ggpht.com/-d6HoJfW2nq4/Uf4cWTLo_vI/AAAAAAAAlB0/BzIRmnYQ8_0/8_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Σερβίρετε τη μαρμελάδα την επόμενη μέρα και συνοδέψτε τη με τυρί ή ψωμί. Δοκιμάστε τη!