Το σορμπέ πεπόνι είναι ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού μπορείτε να το συνδυάσετε με την αγαπημένη σας γεύση παγωτό η να το δοκιμάσετε και σκέτο, όπως και να το ετοιμάσετε είναι πολύ γευστικό και δροσερό.
Υλικά:
600 γραμμάρια πεπόνι200 γραμμάρια νερό
250 γραμμάρια ζάχαρη
Συνταγή:
Βήμα 1
Ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη για περίπου δέκα λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 2
Κόψτε φέτες πεπόνι, αφαιρέστε τη φλούδα και τους σπόρους.
Βήμα 3
Πολτοποιήστε το πεπόνι σε πολτό, προσθέστε τώρα το σιρόπι και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Βάλτε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Βήμα 5
Τώρα έχετε δύο επιλογές:
Εάν δεν έχετε παγωτό για να το συνδυάσετε, αφήστε το σορμπέ στην κατάψυξη για 4 ώρες και χτυπήστε ελαφρά το μείγμα κάθε ώρα, έτσι ώστε να παραμένει λείο.
Εάν έχετε παγωτομηχανή, μετά από 30 λεπτά τοποθετήστε το μείγμα σε μηχανή παγωτού για 20 λεπτά.Σερβίρετε το παγωτό σορμπέ πεπονιού και γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας