
Μια συνταγή με μελιτζάνα, ζαμπόν και τυρί. Ένα νόστιμο σνακ που συμπληρώνει το δείπνο στο τραπέζι σας.
Υλικά:
1 ρολό σφολιάτα1 μελιτζάνα
60 γραμμάρια ζαμπόν
20 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1

Καθαρίστε και πλυντε τις μελιτζάνες τις ψήνουμε και από τις δυο πλευρές.
Βήμα 2

Κόβουμε σε φέτες και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα πιάτο και αφήστε τες να κρυώσουν.
Βήμα 3

Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε σε λωρίδες.
Βήμα 4

Βάλτε τις μελιτζάνες πάνω στη ζύμη στην ακριανή πλευρά όπως στην εικόνα.
Βήμα 5

Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια καλύψτε τες με ένα κομμάτι ζαμπόν και τυρί παρμεζάνα.
Βήμα 6

Κλείστε τη ζύμη και κυλήστε τη επάνω στον εαυτό της για να σχηματιστεί ένα ροζ τριαντάφυλλο.
Βήμα 7

Βάλτε τριαντάφυλλα μελιτζάνας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!