ΝΕΑ

    Μελιτζανοτριανταφυλλακια

    8
    Μια συνταγή με μελιτζάνα, ζαμπόν και τυρί. Ένα νόστιμο σνακ που συμπληρώνει το δείπνο στο τραπέζι σας.

    Υλικά:

    1 ρολό  σφολιάτα
    1 μελιτζάνα
    60 γραμμάρια ζαμπόν
    20 γραμμάρια  τυρί παρμεζάνα  τριμμένη
    Αλάτι
    Ελαιόλαδο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Καθαρίστε και πλυντε τις μελιτζάνες τις ψήνουμε και από τις δυο πλευρές.

    Βήμα 2

    2
    Κόβουμε  σε φέτες και στη συνέχεια τις βάζουμε  σε ένα πιάτο και αφήστε τες  να κρυώσουν.


    Βήμα 3

    3
    Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε σε λωρίδες.

    Βήμα 4

    4
    Βάλτε τις μελιτζάνες πάνω στη ζύμη στην ακριανή πλευρά όπως στην εικόνα.

    Βήμα 5

    5
    Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια καλύψτε τες  με ένα κομμάτι ζαμπόν και τυρί παρμεζάνα.


    Βήμα 6

    6
    Κλείστε τη ζύμη και κυλήστε τη  επάνω στον εαυτό της για να σχηματιστεί ένα ροζ τριαντάφυλλο.

    Βήμα 7

    7
    Βάλτε τριαντάφυλλα μελιτζάνας  σε ένα ταψί στρωμένο  με λαδόκολλα και  στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Βήμα 8

     8
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για 20 λεπτά. 
    Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Μελιτζανοτριανταφυλλακια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή