Το ινδικό ψωμί είναι εύκολο και γρήγορο για να ετοιμαστεί, η διαδικασία ψησίματος αντί για το φούρνο γίνεται στο τηγάνι και το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό σε σχέση με τη γεύση. Δοκιμάστε το!
Υλικά:
350 γραμμάρια αλεύρι125 γραμμάρια γιαούρτι λευκό
100 ml νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
10 γραμμάρια νωπή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 γραμμάρια μαλακό τυρί
Συνταγή:
Βήμα 1
Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Σταδιακά προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά διαλυμένη.
Βήμα 3
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
Βήμα 4
Βάλτε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες, μετά χωρίστε τη σε 4 ίσα μέρη.
Βήμα 5
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τις μπάλες.
Βήμα 6
Τοποθετήστε το κέντρο μια κουταλιά της σούπας τυρί σε κρέμα.
Βήμα 7
Κλείστε τις άκρες και σφραγίστε καλά με τα δάχτυλά σας.Βήμα 8
Τώρα ανοίγουμε το ψωμί με τον πλάστη πολύ απαλά.
Βήμα 9
Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε το ψωμί για 2 λεπτά ανα πλευρά.
Βήμα 10
Το ψωμί θα πρέπει να είναι φουσκωτό και χρυσοψημένο .Κάντε το ίδιο και για τα υπόλοιπα ψωμάκια.
Βήμα 11
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!