ΝΕΑ

    Ινδικό ψωμί


    11
    Το ινδικό ψωμί είναι εύκολο και γρήγορο για να ετοιμαστεί, η διαδικασία ψησίματος αντί για το φούρνο γίνεται στο τηγάνι και το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό σε σχέση με τη γεύση. Δοκιμάστε το!

     

    Υλικά:

    350 γραμμάρια  αλεύρι
    125 γραμμάρια  γιαούρτι λευκό
    100 ml  νερό
    3 κουταλιές ελαιόλαδο
    10 γραμμάρια  νωπή μαγιά
    1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
    250 γραμμάρια  μαλακό τυρί

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.


    Βήμα 2

    2
    Σταδιακά προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά διαλυμένη.

    Βήμα 3

    3
    Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε  μια λεία και μαλακή ζύμη.

    Βήμα 4

    4
    Βάλτε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες, μετά χωρίστε τη  σε 4 ίσα μέρη.

    Βήμα 5

    5
    Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τις μπάλες.

    Βήμα 6

    6
    Τοποθετήστε το κέντρο μια κουταλιά της σούπας τυρί σε κρέμα.

    Βήμα 7
    7

    Κλείστε τις άκρες και σφραγίστε καλά με τα δάχτυλά σας.

    Βήμα 8

    8
    Τώρα  ανοίγουμε το ψωμί με τον πλάστη πολύ απαλά.

    Βήμα 9

    9
    Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε το ψωμί για 2 λεπτά  ανα πλευρά.

    Βήμα 10

    10
    Το ψωμί  θα πρέπει να είναι φουσκωτό  και χρυσοψημένο .Κάντε το ίδιο και για τα υπόλοιπα ψωμάκια.

    Βήμα 11

    11
    Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Ινδικό  ψωμί
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή