ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Μαύρο ρύζι με γαρίδες


    7
    Για πρώτη φορά σας παρουσιάζουμε συνταγή με  το μαύρο ρύζι, το ρύζι που έχει την ιδιαιτερότητά του το χρώμα του, φυσικά και είναι  μαύρο. Το μαύρο ρύζι είναι δημοφιλής στην Κίνα, καλλιεργούνταν μόνο στην αυλή του αυτοκράτορα και θεωρείται αφροδισιακό, από το όνομα του εκεί και  προς τιμήν της θεάς Αφροδίτης. Η ιδιαιτερότητα αυτού του ρυζιού, ωστόσο, δεν έγκειται μόνο στο χρώμα, έχει μια ελαφρώς φρουτώδη γεύση. Δοκιμάστε το!

    Υλικά:

    320 γραμμάρια μαύρο  ρύζι
    500 γραμμάρια  κολοκυθάκια
    600 γραμμάρια  γαρίδες
    1 σκόρδο
    200 γραμμάρια  ντοματίνια
    Σχοινόπρασο
    Αλάτι, Λάδι, Πιπέρι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Πρώτα καθαρίστε τις γαρίδες. Βάλτε τα κεφάλια τους  σε μια κατσαρόλα με 500 ml νερο, μια ντομάτα, ένα ψιλόβροχο  απο ελαιόλαδο και βότανα και μαγειρέψτε τα για να παρουμε ενα ζωμο.

    Βήμα 2

    2
    Καθαρίστε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε κύβους. Βάλτε  λάδι σε μια κατσαρόλα μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια.

    Βήμα 3

    3
    Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε το μαύρο ρύζι.

    Βήμα 4

    4
    Ανακατέψτε, μαγειρέψτε  το ρύζι σε αλατισμένο νερό και  στη συνέχεια και ρίχνουμε το λευκό κρασί.

    Βήμα 5

    5
    Σουρώνουμε τις γαρίδες  και  σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τηγανίζουμε τις γαρίδες, μετά από μερικά λεπτά προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το  ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.  Προσθέτουμε το ζωμό  καθώς απορροφά το νερό του  κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος στο ρύζι.

    Βήμα 6

    6
    Αφού βράσει το ριζότο με τα κολοκυθάκια μας, προσθέτουμε τις  γαρίδες και τις ντομάτες και ανακατεύουμε.


    Βήμα 7

    7
    Αφήστε να σταθεί λίγο το  ρύζι με τα  κολοκυθάκια και τις  γαρίδες για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Μαύρο ρύζι με γαρίδες
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή