ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Γλυκό ροδάκινο

    7
    Ροδάκινα γλυκό του κουταλιού αρωματισμένα με βανίλια, μια συνταγή που κλείνει μέσα της όλη τη νοστιμιά του φρούτου. Δοκιμάστε το!

    Υλικά:

    500 γραμμάρια ροδάκινα
    400 γραμμάρια   ζάχαρης
    700 ml νερό
    1 ξυλάκι  βανίλια

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα ροδάκινα.

    Βήμα 2

    2
    Κόψτε τα ροδάκινα στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι και κόψτε πάλι στη μέση.

    Βήμα 3

    3
    Τοποθετήστε τα ροδάκινα σε γυάλινα βάζα.

    Βήμα 4

    4
    Ετοιμάστε τώρα το  σιρόπι. Ρίξτε σε μια κατσαρόλα με νερό  τη ζάχαρη, προσθέστε ένα ξυλάκι βανίλιας και βράζουμε για δέκα λεπτά.


    Βήμα 5

    5
    Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι, το περιχύνουμε στα  ροδάκινα μέσα στα  βάζα μέχρι επάνω. Κόβουμε τη βανίλια  και τη προσθέτουμε και στα τρία βάζα.


    Βήμα 6

    6
    Ανακινήστε τα βάζα για να απελευθερώσετε τυχόν φυσαλίδες  του αέρα και σφραγίστε καλά, αφήστε τα  να κρυώσουν.  Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετήστε τα βάζα μέσα, τυλίξτε τα βάζα  σε ένα καθαρό πανί και πλαγιάστε  τα βάζα, φροντίζοντας όμως να είναι μακριά το ένα από το  άλλο με το ύφασμα έτσι ώστε να μην σπάνε κατά τη διάρκεια του βρασμού. Γεμίστε τη  κατσαρόλα με νερό και καλύψτε πλήρως τα βάζα, τοποθετήστε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε τα βάζα για μισή ώρα.


    Βήμα 7

    7
    Μετά από μισή ώρα σβήνουμε τη φωτιά και περιμένουμε  τα βάζα να κρυώσουν  στην κατσαρόλα, τα βγάζουμε και τα σκουπίζουμε, τα βάζουμε σε ένα δροσερό και  σκοτεινό μέρος. Καταναλώστε το γλυκό  ροδάκινο μετά από ένα μήνα. Καλή επιτυχία!
    Γλυκό ροδάκινο
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή