
Αυτή η συνταγή ζυμαρικών είναι αρκετά απλή για ένα δείπνο. Είναι ελαφριά και ένα απίστευτα γευστικό πιάτο. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή σήμερα!
Υλικά:
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Χυμό και ξύσμα από 3 λεμόνια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κιλό γαρίδες
1 κιλό σπαγγέτι ή λιγκουίνι
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
3 κουταλιές βούτυρο
½ κούπα μαϊντανό, χοντροκομμένο
Συνταγή:
Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο κύπελλο χτυπήστε ελαφρά μαζί το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το αλάτι. Προσθέστε το στις γαρίδες.
Βήμα 2


Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και κρατήστε ½ φλιτζάνι νερό από το ζωμό τους. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε τις γαρίδες από τη μαρινάδα. Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγειρέψτε περίπου 3 λεπτά συνολικά. Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο για να ξεκουραστούν.
Βήμα 3

Προσθέστε τη μαρινάδα στην κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα λεμονιού, το ζωμό κοτόπουλο και το νερό από τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα μειωθεί κατά το ήμισυ.
Βήμα 4

Όταν η σάλτσα έχει μειωθεί κατά το ήμισυ, προσθέστε το βούτυρο και το μαϊντανό.
Βήμα 5

Όταν το βούτυρο λιώσει ανακατέψτε και προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα.
Βήμα 6

Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά. Σερβίρετε αμέσως. Καλή σας Όρεξη!