Μια νέα πίτα, αυτή τη φορά με ζαμπόν και πατάτες, μια κλασική γέμιση, που όμως περιέχει το χτυπημένο γάλα και το τυρί παρμεζάνα ως συνδετικό και δεν σκεπάζουμε τη πίτα με το φύλλο αλλά την αφήνουμε ανοιχτή όπως στην εικόνα. Απολαυστε την!
Υλικά
1 ρολό σφολιάτας350 γραμμάρια πατάτες
100 γραμμάρια ζαμπόν
100 γραμμάρια φέτα
20 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
Αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις ζεματάμε για 10 λεπτά σε μια κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό που βράζει.
Βήμα 2
Στραγγίστε και τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μπολ με το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 3
Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τσιμπήστε τη με ένα πιρούνι.
Βήμα 4
Γεμίστε τη ζύμη με πατάτες και ζαμπόν.
Βήμα 5
Ρίξτε τώρα το τυρί σε ολόκληρη την επιφάνεια.
Βήμα 6
Τυλίξτε τις άκρες της ζύμης, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ρίχνουμε με το πινέλο λίγο γάλα ή ένα κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 7
Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε την πίτα. Καλή σας Όρεξη!