
Μια αλμυρή μια πίτα εύκολη και νόστιμη, περιέχει πράσα, μπέικον, αυγά και τριμμένο τυρί.
Δοκιμάστε τη!
Δοκιμάστε τη!
Υλικά:
1 ρολό σφολιάτας1 πράσο
100 γραμμάρια μπέικον
2 αυγά
40 γραμμάρια παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Συνταγή:
Βήμα 1

Καθαρίστε τα πράσα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Βήμα 2

Σοτάρετε το μπέικον, στη συνέχεια, προσθέστε τα πράσα και ανακατέψτε, μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 3

Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ στη συνέχεια προσθέστε τα αβγά, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 4

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.
Βήμα 5

Απλώνουμε το φύλο σε ένα καλούπι, όπως στη παραπάνω εικόνα.
Βήμα 6

Προσθέστε τώρα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίστε με τη παρμεζάνα.
Βήμα 7

Βάλτε τις λωρίδες της ζύμης πάνω στη πίτα και σχεδιάστε σχήματα όπως στη παραπάνω εικόνα και διπλώστε τις άκρες.
Βήμα 8

Πασπαλίζουμε με λίγο γάλα, στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή έως ότου η ζύμη σφολιάτας να γίνει χρυσή και το μείγμα πήξει.
Βήμα 9

Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!