ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Πίτα με πράσο και μπέικον

    9
    Μια αλμυρή  μια πίτα εύκολη και νόστιμη, περιέχει πράσα, μπέικον, αυγά και τριμμένο τυρί.
    Δοκιμάστε τη!

    Υλικά:

    1 ρολό  σφολιάτας
    1 πράσο
    100 γραμμάρια  μπέικον
    2 αυγά
    40 γραμμάρια  παρμεζάνα
    Αλάτι
    Πιπέρι
    Λάδι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Καθαρίστε τα πράσα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Βήμα 2

    2
    Σοτάρετε το μπέικον, στη συνέχεια, προσθέστε τα πράσα και ανακατέψτε, μαγειρεύουμε για  10 λεπτά.

    Βήμα 3

    3
    Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ στη συνέχεια προσθέστε τα αβγά, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.

    Βήμα 4

    4
    Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.

    Βήμα 5

    5
    Απλώνουμε το φύλο σε ένα καλούπι, όπως στη παραπάνω εικόνα.

    Βήμα 6

    6
    Προσθέστε τώρα  τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίστε με τη παρμεζάνα.

    Βήμα 7

    7
    Βάλτε τις λωρίδες της ζύμης πάνω στη πίτα και σχεδιάστε σχήματα όπως στη παραπάνω εικόνα και διπλώστε τις άκρες.


    Βήμα 8

    8
    Πασπαλίζουμε με λίγο γάλα, στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 20 λεπτά ή έως ότου η ζύμη σφολιάτας  να γίνει  χρυσή  και το μείγμα πήξει.

    Βήμα 9

    9
    Την  αφήνουμε να κρυώσει  και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Πίτα με πράσο και μπέικον
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή