Ένα διαφορετικό μαντολάτο με σοκολάτα, μια γλυκιά λιχουδιά που θα θέλετε να φάτε και άλλο κομμάτι!
Υλικά:
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
500 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος
400 γραμμάρια Nutella
150 γραμμάρια φουντούκια
Συνταγή:
Βήμα 1
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Βήμα 2
Με τη βοήθεια ενός πινέλου, απλώστε τη σοκολάτα γύρω από το καλούπι με ομοιογενή τρόπο.
Βήμα 3
Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο και μόλις η σοκολάτα έχει στερεοποιηθεί, επαναλάβετε την επάλειψη με σοκολάτα με λεπτότερο στρώμα. Με τον τρόπο αυτό, το πάχος είναι ομοιόμορφο.
Βήμα 4
Τώρα σε μπεν μαρί να λιώνουμε το σοκολατούχο γάλα.
Βήμα 5
Ρίχνουμε την καυτή σοκολάτα σε ένα μπολ, προσθέστε τη Nutella και ανακατεύουμε.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και ανακατέψτε τώρα.
Βήμα 7
Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας μέσα στο καλούπι, και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστή που θα μπορούσε να λιώσει την επικάλυψη σοκολάτας.
Βήμα 8
Βάλτε το μαντολάτο με Nutella στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.
Βήμα 9
Τώρα, καθαρίστε όλη τη σοκολάτα γύρω από τις άκρες με ένα μαχαίρι ώστε να μπορεί να περάσει ο αέρας μεταξύ του καλουπιού και της σοκολάτα και να δημιουργήσει ένα κενό που θα είναι σε θέση να βγει το μαντολάτο από το καλούπι. Γυρίστε το μαντολάτο σε μια πιατέλα, κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!