ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Γεμιστό ρολό


    32
    Μια απολαυστική συνταγή για να τη μοιραστείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε τη!

     

    Υλικά:


    1000 γραμμάρια  κιμά (χοιρινό και μοσχάρι)
    2 μέτρια κρεμμύδια
    2 αυγά
    1 ποτήρι φρέσκο γάλα
    2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
    2-3 κουταλιές φρυγανιά
    Αλάτι και πιπέρι
    Πάπρικα, ρίγανη

    Για τη γέμιση:
    2-3 φέτες τυρί
    2-3 φέτες μπέικον
    3 αυγά βραστά

    Για την σάλτσα ντομάτας:
    1 ποτηράκι του καφέ ελαιόλαδο
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    2 σκελίδες σκόρδο
    1 μεγάλη ντομάτα
    1 ποτήρι ρετσίνα
    ρίγανη
    αλάτι και πιπέρι
    1 κουταλάκι ζάχαρη

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 2
    Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κιμά. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια τα οποία δεν θα ψιλοκόψουμε αλλά θα αλέσουμε στο multi. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο multi. Τα αλέθουμε και είναι έτοιμα.


    Βήμα 2

    34
    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (με όλα τα υγρά τους) στο μείγμα του κιμά.Ακολούθως, προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα.

    Βήμα 3

    5 7
    Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη φρυγανιά,  τη ρίγανη, το πιπέρι, τη πάπρικα, τη κανέλλα, το αλάτι. Με το χέρι και φορώντας πάντα γάντια μιας χρήσεως ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.

    Βήμα 4

    8 9
    Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι χαλαρό και όχι σφικτό! Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη προετοιμασία.Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε κρύο νερό μαζί με τα αυγά (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου). Τα βράζουμε αρκετά έτσι ώστε να πήξουν.Αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα.

    Βήμα 5

    11 12
    Για την σάλτσα, αρχίζουμε καθαρίζοντας ένα μεγάλο κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε 2 σκελίδες σκόρδο και τις ψιλοκόβουμε και αυτές. Πλένουμε μια μεγάλη ντομάτα, την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και στην συνέχεια την αλέθουμε στο multi.

    Βήμα 6

    13 16
    Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και αφήνουμε να τσιγαριστεί για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Προσθέτουμε τη ρετσίνα. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη το αλάτι.το πιπέρι.τη ρίγανη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε  για ακόμα 5 λεπτά. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να έλθει η ώρα να την χρησιμοποιήσουμε.Στο σημείο αυτό αν θέλουμε να συνοδέψουμε το ρολό μας και με Πατάτες στο φούρνο με ρίγανη , είναι η κατάλληλη στιγμή να τις ετοιμάσουμε.


    Βήμα 7

    17 18
    Πάνω στο πάγκο εργασίας μας απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο.Αδειάζουμε όλο το μίγμα του κιμά (από το ψυγείο) πάνω στο λαδόχαρτο μας.Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα δημιουργώντας ένα ορθογώνιο, όσο και το μήκος του ταψιού στο οποίο θα ψήσουμε το ρολό μας. Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, τοποθετούμε τα αυγά στο κέντρο της μακριάς πλευράς του ορθογωνίου που φτιάξαμε.

    Βήμα 8

    19 20
    Ενδιάμεσα των αυγών τοποθετούμε το μπέικον και  πάνω στο μπέικον  τις φέτες  τυρί.

    Βήμα 9

    21 22
    Ανασηκώνουμε το λαδόχαρτο από την μια πλευρά και σπρώχνουμε προς το κέντρο.Με τον ίδιο τρόπο ανασηκώνουμε και την άλλη πλευρά και σπρώχνουμε προς το κέντρο.

    Βήμα 10

    23 24
    Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην βάση του ταψιού μας. Με προσοχή αδειάζουμε το ρολό στο ταψί.

    Βήμα 11

    25 26
    Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο χέρι και αλείφουμε το ρολό μας.Έτοιμο για το φούρνο.Παράλληλα θα ψήσουμε και σε διαφορετικό ταψί τις πατάτες με τις οποίες θα το συνοδέψουμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο πάντα, για περίπου 30 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σε περίπτωση που το ρολό μας βγάλει λίπος, το αφαιρούμε.

    Βήμα 12

    27
    Με ένα κουτάλι περιχύνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στο ρολό μας. Κάπως έτσι! Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου extra νερό, μόνο τα υγρά της σάλτσα αρκούν! Σκεπάζουμε ελαφρώς με αλουμινόχαρτο για να μην μας καεί και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για άλλα 40 λεπτά  περίπου ή όσο χρειαστεί για να ψηθεί το ρολό μας. Στα τελευταία 5 λεπτά  βγάζουμε εντελώς το αλουμινόχαρτο για να κοκκινίσει παντού το ρολό μας.

    Βήμα 13

    28
    Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και συνοδεύουμε με τις πατάτες!

    Βήμα 14

    31
    Γαρνίρουμε προαιρετικά με φρέσκο βασιλικό. Καλή σας Όρεξη! και Χρόνια Πολλά!!
    Γεμιστό  ρολό
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή