
Ζυμαρικά με γέμιση στο φούρνο μια νόστιμη συνταγή για το γιορτινό σας τραπέζι. Απολαυστε τη!
Υλικά:
400 γραμμάρια ζυμαρικά500 γραμμάρια λουκάνικο
250 γραμμάρια τυρί cottage
250 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
500 ml σάλτσα ντομάτας
30 γραμμάρια παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Λευκό κρασί
Λάδι
1 αυγό
Συνταγή:
Βήμα 1

Τηγανίζουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε το λουκάνικο σε κομμάτια.
Βήμα 2

Ρίχνουμε το λευκό κρασί και στη συνέχεια, προσθέστε τον πολτό ντομάτας, το αλάτι και σκεπάζουμε με ένα καπάκι μαγειρεύουμε για 20 με 30 λεπτά.
Βήμα 3

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα μετά από 10 λεπτά, τα βάζουμε να στεγνώσουν σε ένα καθαρό πανί.
Βήμα 4


Βάλτε το λουκάνικο με τη σάλτσα σε ένα μπολ με το τυρί ρικότα, τη μοτσαρέλα, το αυγό, το τυρί παρμεζάνα και το αλάτι και ανακατέψτε.
Βήμα 5

Ρίχνουμε ένα στρώμα της σάλτσας στο κάτω μέρος ενός ταψιού.
Βήμα 6

Γεμίστε τα ζυμαρικά και τοποθετήστε τα πλάι-πλάι.
Βήμα 7

Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη σάλτσα και με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βήμα 8

Αφαιρέστε τα από το ταψί.
Βήμα 9

Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!