
Η συνταγή για σπιτικά ζελεδάκια. Οι καραμέλες είναι πολύ εύκολο να προετοιμαστούν και είναι πολύ νόστιμες! Μπορείτε να αντικαταστήσετε το χυμό πορτοκαλιού με οποιοδήποτε φρούτο, και να φάτε ένα προϊόν χωρίς χρωστικές ουσίες ή συντηρητικά, τα παιδιά σας θα το αγαπήσουν.
Υλικά:
200 γραμμάρια ζάχαρη100 ml χυμό πορτοκάλι
20 ml χυμό λεμονιού
12 γραμμάρια ζελατίνη
Ζάχαρη για την επικάλυψη
Συνταγή:
Βήμα 1

Βάλτε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με νερό, να μαλακώσει.
Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, βάλτε το χυμό σε μια κατσαρόλα και τη ζάχαρη.
Βήμα 3

Βράστε τα και για λίγα λεπτά, στη συνέχεια κλείνουμε και προσθέτουμε τη χυμό ζελατίνη.
Βήμα 4

Ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
Βήμα 5

Ρίχνουμε το μείγμα σε κύπελλα σιλικόνης και βάλτε τα στο ψυγείο να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 12 ώρες.
Βήμα 6

Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα ζελεδακια από το καλούπι και τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.
Βήμα 7

Αποθηκεύουμε τα ζελεδακια μας σε γυάλινα βάζα με αεροστεγές σφράγισμα. Καλή επιτυχία!