
Καραμέλες μαλακές στο στόμα και νόστιμες! Χωρίς χρωστικές ουσίες και συντηρητικά.
Δοκιμάστε τη!
Δοκιμάστε τη!
Υλικά:
200 γραμμάρια ζάχαρη60 γραμμάρια κρέμας σαντιγί
Συνταγή:
Βήμα 1

Βάλτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με παχύ πυθμένα, μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 2

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 3

Καραμελώνουμε τη ζάχαρη.
Βήμα 4

Αφήνουμε να λιώσει μέχρι να πάρει ένα ωραίο πορτοκαλί χρώμα.
Βήμα 5

Όταν η ζάχαρη λιώσει εντελώς, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος.
Βήμα 6

Ανακατέψτε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Βήμα 7

Χύστε το μίγμα σε καλούπια από σιλικόνη, στη συνέχεια, τοποθετήστε την καραμέλα στο ψυγείο για να σκληρύνει για 2 ώρες.
Βήμα 8

Αφαιρέστε τις καραμέλες από το καλούπι, μπορείτε να τις τοποθετήσετε σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο σε στρώσεις με ένα τυλιγμένο χαρτί σε κάθε στρώση για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.