
Μια ελαφριά συνταγή με φακές και ρύζι, μπορείτε να τη σερβίρετε για κύριο πιάτο αλλά και ως σαλάτα.
Υλικά:
300 γραμμάρια φακές βρασμένες200 γραμμάρια ρύζι
500 ml ζωμός λαχανικών
1 σκελίδα σκόρδο
5 ντοματινια
Αλάτι, λάδι
Συνταγή:
Βήμα 1

Προσθέστε τις φακές βρασμένες σε μια κατσαρόλα με μια σκελίδα σκόρδο, τις ντομάτες και λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
Βήμα 2

Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι.
Βήμα 3

Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το βραστό ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά, προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό λαχανικών.
Βήμα 4

Ρίξτε αλάτι και αφήστε το ρύζι να βράσει.
Βήμα 5

Στη συνέχεια, αφήστε το να ξεκουραστεί δυο λεπτά και σερβίρετε το ρύζι με τις φακές.
Καλή σας Όρεξη!