![14 14](http://lh4.ggpht.com/-br0BN0hPwbo/UsVlv5w7zJI/AAAAAAAAqkI/0Ma_IPIUfFc/14_thumb%25255B20%25255D.jpg?imgmax=800)
Η σημερινή συνταγή είναι για την προετοιμασία αλμύρων αφράτων κρουασάν, τα οποία σερβίρονται σε φέτες ή και γεμιστά. Δοκιμάστε τα!
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι τύπου 007 γραμμάρια νωπής μαγιάς
120 ml νερό
20 γραμμάρια ζάχαρη
8 γραμμάρια αλάτι
25 γραμμάρια βούτυρο
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές νερό
Σουσάμι
Σπόροι παπαρούνας
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh3.ggpht.com/-AYxVFYhatPY/UsVlxhC7hOI/AAAAAAAAqkY/hb_oQaJmt4w/1_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το χλιαρό νερό και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 2
![2 2](http://lh6.ggpht.com/-o8MgfIS9490/UsVlzZNfMVI/AAAAAAAAqko/s_CWdiGXcjw/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίξτε το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και το μαλακό βούτυρο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια.
Βήμα 3
![3 3](http://lh6.ggpht.com/-xW9_JnC84f0/UsVl1UjPQgI/AAAAAAAAqk4/Pd9kUApYLQY/3_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ζυμώνουμε τη ζύμη με το σύρμα, στη συνέχεια, προσθέστε αλάτι και πλάθουμε για να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Βήμα 4
![4 4](http://lh4.ggpht.com/-eEVrEMgBeak/UsVl3GLuTMI/AAAAAAAAqlI/1GmiqcUHaQM/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη όπως στην εικόνα.
Βήμα 5
![5 5](http://lh4.ggpht.com/-qK99KRFq-2k/UsVl5AN6oFI/AAAAAAAAqlY/10rGYrzyAbg/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Κόβουμε σε τρίγωνα του ίδιου μεγέθους.
Βήμα 6
![6 6](http://lh4.ggpht.com/-CQr_IknADlI/UsVl7BJqwvI/AAAAAAAAqlo/IBMDKs_xcJc/6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Τραβήξτε την άκρη του τριγώνου, προκειμένου να μακρύνει.
Βήμα 7
![7 7](http://lh4.ggpht.com/-A-aP64IrOls/UsVl87OfXvI/AAAAAAAAql4/BpMmy7ta-v4/7_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Στη συνέχεια, τυλίγουμε για να σχηματίσουμε ένα κρουασάν από τη βάση μέχρι την κορυφή.
Βήμα 8
![8 8](http://lh6.ggpht.com/-viJdfKtjDSY/UsVl-jO2V_I/AAAAAAAAqmI/-YjbOi46sS8/8_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![9 9](http://lh3.ggpht.com/-Fk6Nd0-qRX4/UsVmAoWLEoI/AAAAAAAAqmY/JKnis91XEuM/9_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Τοποθετήστε τα κρουασάν σε ενα ταψι με στρωμένη λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μερος για 2 ώρες.
Βήμα 9
![10 10](http://lh5.ggpht.com/-8Y45dYUrCHE/UsVmClfFL3I/AAAAAAAAqmo/RIaj7FOAzt4/10_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Μόλις φουσκώσουν, τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού που έχουμε ανακατέψει με δύο κουταλιές της σούπας νερό.
Βήμα 10
![11 11](http://lh6.ggpht.com/-z8tvL3q9BO0/UsVmFdLvibI/AAAAAAAAqm4/6sO4dID22bQ/11_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε τα μισά κρουασάν με σουσάμι και τα αλλά μισά με σπόρους παπαρούνας.
Βήμα 11
![12 12](http://lh3.ggpht.com/-K3Rhf6049Ik/UsVmHp-7VXI/AAAAAAAAqnI/8MBzOp7RY3U/12_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βήμα 12
![13 13](http://lh3.ggpht.com/--mn0pERFjZs/UsVmJaQkYlI/AAAAAAAAqnY/eNIz1oMJShQ/13_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Αφήστε την να κρυώσουν πριν το σερβίρισμα και προσθέτουμε τυρί και ντομάτα.
Βήμα 13
![14 14](http://lh3.ggpht.com/-qq36jcFSajs/UsVmLqnv1OI/AAAAAAAAqno/yjIB40Wfx2U/14_thumb%25255B18%25255D.jpg?imgmax=800)
Διακοσμήστε με σημαιουλες από διάφορες χώρες και Καλή σας Όρεξη!