
Η Πανακότα με σοκολάτα και πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε σχήμα καρδιάς. Δοκιμάστε το!
Υλικά:
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος80 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα
60 γραμμάρια ζάχαρη
5 γραμμάρια ζελατίνη
1 φλούδα ξύσμα πορτοκαλιού
Συνταγή:
Βήμα 1

Μαλακώστε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 10 με 15 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε και φλούδα πορτοκαλιού
Βήμα 2

Σε στη κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση
Βήμα 3

Προσθέστε τη σοκολάτα και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα τώρα πιέστε τη ζελατίνη και τη προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Βήμα 4

Βάλτε το μείγμα σε φόρμες σε σχήμα καρδίας, αφήστε το να κρυώσει στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 5

Γυρίστε τα καλούπια και σερβίρετε με λεπτές φέτες πορτοκάλι. Καλή σας Όρεξη!