![5 5](http://lh5.ggpht.com/-zi1VuW_LlNA/Uvu8ReeQdbI/AAAAAAAAsqM/H6KmDSezv6o/5_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Η Πανακότα με σοκολάτα και πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε σχήμα καρδιάς. Δοκιμάστε το!
Υλικά:
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος80 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα
60 γραμμάρια ζάχαρη
5 γραμμάρια ζελατίνη
1 φλούδα ξύσμα πορτοκαλιού
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh6.ggpht.com/-ivQAEjK3fwQ/Uvu8Sxp_OvI/AAAAAAAAsqc/cYM_8tfTnCQ/1_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Μαλακώστε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 10 με 15 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε και φλούδα πορτοκαλιού
Βήμα 2
![2 2](http://lh6.ggpht.com/-VLEjp3lF0tQ/Uvu8UoGA5sI/AAAAAAAAsqs/pwyupEJqKv8/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε στη κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση
Βήμα 3
![3 3](http://lh6.ggpht.com/-WAUasvuMHI8/Uvu8V9e7obI/AAAAAAAAsq8/YMf1QN0aMio/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε τη σοκολάτα και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα τώρα πιέστε τη ζελατίνη και τη προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Βήμα 4
![4 4](http://lh3.ggpht.com/-wpSqQ99Xyuw/Uvu8XXdm8aI/AAAAAAAAsrM/7AfseJfzOj4/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε το μείγμα σε φόρμες σε σχήμα καρδίας, αφήστε το να κρυώσει στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 5
![5 5](http://lh5.ggpht.com/-tVvD8xEbIAU/Uvu8Y4pGIYI/AAAAAAAAsrc/07gVCmYLJNg/5_thumb%25255B14%25255D.jpg?imgmax=800)
Γυρίστε τα καλούπια και σερβίρετε με λεπτές φέτες πορτοκάλι. Καλή σας Όρεξη!