Η σημερινή συνταγή είναι καρδιές πατάτας γεμιστές με σπανάκι και μπέικον, μια τέλεια συνταγή για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο ένα νόστιμο πιάτο και ρομαντικό! :)
Υλικά:
1 κιλό πατάτες2 αυγά
25 γραμμάρια βούτυρο
25 γραμμάρια ζαμπόν
60 γραμμάρια μπέικον
100 γραμμάρια σπανάκι
60 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
100 ml μπεσαμελ
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ, τον βάζουμε σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το τυρί παρμεζάνα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα γίνει λείο.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε το σπανάκι στον ατμό για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 5
Ετοιμάστε τη μπεσαμελ.
Βήμα 6
Βουτυρώστε τα μικρά καλούπια σε σχήμα καρδίας (αν χρησιμοποιείτε φόρμες σιλικόνης δεν θα είναι απαραίτητο), προσθέστε λίγο πουρέ πατάτας, καλύψτε όλη τη φόρμα και σχηματίστε μια τρύπα στο κέντρο.
Βήμα 7
Γεμιστέ τη τρύπα βάζοντας ένα κομμάτι μπέικον, μετά το σπανάκι και μετά το τυρί μοτσαρέλα και τέλος τη μπεσαμελ.
Βήμα 8
Προσθέστε το μείγμα πατάτας και συμπιέστε . Βάλτε μπούκλες βουτύρου στην επιφάνεια και στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βήμα 9
Αφήστε τες να κρυώσουν λίγο.
Βήμα 10
Στη συνέχεια, αφαιρέστε τις καρδιές από τα καλούπια και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!