Μια νόστιμη και παιχνιδιάρικα αλμυρή πίτα με ντοματινια και πράσινες ελιές. Δοκιμάστε τη!
Υλικά:
200 γραμμάρια αλεύρι100 γραμμάρια βούτυρο
50 ml νερό
1 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
200 ml γάλα
50 γραμμάρια παρμεζάνα
250 γραμμάρια ντοματίνια
70 γραμμάρια πράσινες ελιές , χωρίς κουκούτσι
Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
Ετοιμάστε τη ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε κομματάκια.
Βήμα 2
Δουλέψτε το μείγμα, στη συνέχεια, προσθέστε κρύο νερό και ζυμώνουμε.
Βήμα 3
Πλάθουμε ένα καρβέλι, το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Πάρτε τη ζύμη μας και την ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο καλούπι για τάρτες.
Βήμα 5
Τρυπήστε τη βάση και αφαιρέστε την περίσσεια ζύμη γύρω από τις άκρες.
Βήμα 6
Ετοιμάζουμε το μείγμα με τα αυγά, το γάλα, το τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το μείγμα με βάση.
Βήμα 7
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε στη πίτα μας όπως στην εικόνα.
Βήμα 8
Προσθέτουμε τις πράσινες ελιές και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βήμα 9
Αφήστε την να κρυώσει, στη συνέχεια, αφαιρέστε τη από το καλούπι και σερβίρετε.
Καλή σας Όρεξη!