
Ένα γλυκό με μαντολάτο, ένα γλυκό που είναι εύκολο και γρήγορο για να ετοιμαστεί και πραγματικά νόστιμο. Δοκιμάστε το!
Υλικά:
400 γραμμάρια μπισκότα σαβουαγιαρ500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
300 γραμμάρια μαντολάτο
300 ml γάλα
10 γραμμάρια φύλλα ζελατίνας
1 ξυλάκι βανίλιας
200 ml κρέμα γάλακτος
250 ml γάλα
1 ξυλάκι της βανίλιας
50 ml καφέ
Συνταγή:
Βήμα 1

Μαλακώστε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Βήμα 2

Σιγοβράστε ένα ξυλάκι βανίλιας στο γάλα, στη συνέχεια ανασηκώστε το και προσθέστε το μαλακό μαντολάτο κομμένο σε κομμάτια. Σβήστε τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς.
Βήμα 3

Τώρα προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε ζωηρά για να διαλυθεί στο υγρό, στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 4

Βάλτε το τυρί σε ένα μπολ και προσθέστε το μείγμα και ανακατεύουμε.
Βήμα 5

Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.
Βήμα 6

Ετοιμάζουμε το σιρόπι για τα μπισκότα. Σε ένα κατσαρολακι προσθέστε το ξυλάκι βανίλιας και το γάλα, τον καφέ και ζεσταίνουμε για λίγη ώρα. Περνάμε τα μπισκότα στο σιρόπι και στη συνέχεια δημιουργούμε τη βάση και το φράχτη σε όλο το καλούπι μας.
Βήμα 7


Σε μια φόρμα προσθέτουμε τα σαβουαγιαρ όπως στις παραπάνω εικόνες.
Βήμα 8

Ρίχνουμε το μισό της κρέμας.
Βήμα 9

Προσθέστε ένα ακόμα στρώμα σαβουαγιαρ εμποτισμένα με το γάλα και τον καφέ.
Βήμα 10

Καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα.
Βήμα 11

Διακοσμήστε και τοποθετήστε το μαντολάτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Αφαιρέστε το καλούπι, βάλτε ένα διακοσμητικό φιόγκο σε ότι χρώμα θέλετε και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!