ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Ραβιόλια με ρικότα και ζαμπόν


    13
    Ραβιόλια στο σπίτι μια  εύκολη  συνταγή για να ετοιμάσετε   φρέσκα ζυμαρικά, μπορείτε να προσθέσετε ότι θέλετε στη γέμιση. Δοκιμάστε τα!


    Υλικά:

    200 γραμμάρια  αλεύρι
    2 αυγά
    1 κουταλάκι  ελαιόλαδο
    100 γραμμάρια  τυρί cottage
    80 γραμμάρια  ζαμπόν
    30 γραμμάρια  παρμεζάνα
    Μοσχοκάρυδο
    Αλάτι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Σε ένα μπολ προσθέτουμε  το αλεύρι με τα αυγά στο κέντρο.

    Βήμα 2

    2
    Με την άκρη των δακτύλων του, αρχίζουμε  να ζυμώνουμε στο κέντρο με το σπάσιμο των αυγών και τη σταδιακή ενσωμάτωση με το  αλεύρι.


    Βήμα 3

    3
    Ζυμώνουμε και προσθέτουμε  ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι. Όταν  η ζύμη είναι μαλακή και ελαστική, απλώστε το αυγό με ένα καθαρό πανί και αφήστε τη για 30 λεπτά.


    Βήμα 4

    4 5
    Ετοιμαστείτε τώρα τη γέμιση, τοποθετήστε στο multi  το ζαμπόν, το ανθότυρο, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και μια πρέζα αλάτι.

    Βήμα 5

    6 7
    Χωρίστε  τη ζύμη  σε 4 μικρότερα κομμάτια με έναν πλάστη, ισιώστε ένα κομμάτι της ζύμης, στη συνέχεια τοποθετήστε το στη  μηχανή ζυμαρικών για να επιτύχουμε ένα λεπτό φύλλο.

    Βήμα 6

    8
    Τοποθετήστε τη γέμιση στα  φύλλα με απόσταση  μεταξύ τους

    Βήμα 7

    9
    Ας πάμε τώρα να κόψουμε  τα ραβιόλια όπως στην παραπάνω εικόνα. Με ένα τροχό κοπής κόψτε τα σε  τετράγωνα τα ραβιόλια σας.

    Βήμα 8

    10
    Ενώστε τις άκρες και αλευρώστε τα  ελαφρά.

    Βήμα 9

    11
    Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει για 8 με 10 λεπτά.

    Βήμα 10

    12
    Στη συνέχεια ανασηκώστε τα με μια τρυπητή κουτάλα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα  ντομάτας και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.

    Βήμα 11

    13
    Σερβίρουμε τα ραβιόλια μας και Καλή σας Όρεξη!
    Ραβιόλια με ρικότα και ζαμπόν
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή