Η μαρμελάδα πορτοκάλι αν περιέχει τη φλούδα μέσα δεν γίνετε υπερβολικά γλυκιά. Δοκιμάστε να την ετοιμάσετε στο σπίτι σας, είναι εύκολη η συνταγή και πολύ γευστική.
Υλικά:
(4 πορτοκάλια τη σάρκα τους )
100 γραμμάρια ψιλοκομμένο λεμόνι (λεμόνι 1)
450 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια φλούδα πορτοκαλιού
Συνταγή:
Βήμα 1
Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια περίπου 80 γραμμάρια φλούδας προσέχοντας να αφαιρέσετε το πικρό λευκό τμήμα.
Βήμα 2
Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια και το λεμόνι.
Βήμα 3
Αφαιρέστε τις ίνες και τους σπόρους, και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
Βήμα 4
Βάλτε τα πορτοκάλια και το λεμόνι σε μια κατσαρόλα με παχύ πυθμένα και τη ζάχαρη.
Βήμα 5
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 6
Μέχρι να έρθει σε βρασμό η μαρμελάδα μας, βράστε σε μια κατσαρόλα με νερό τη φλούδα πορτοκαλιού για 5 λεπτά.
Βήμα 7
Στραγγίστε τις φλούδες και προσθέσετε τες στη μαρμελάδα και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 8
Με βύθιση του μπλέντερ κάνουμε πουρέ τη μαρμελάδα μας.
Βήμα 9
Όταν η μαρμελάδα έχει πήξει αρκετά, σβήνουμε τη φωτιά και κάνουμε δοκιμή στο πιάτο για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμη.
Βήμα 10
Ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα, κλείστε το καπάκι και αναποδογυρίστε αμέσως. Αφήστε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει τελείως
Βήμα 11
Βάλτε μαρμελάδα πορτοκάλι σας σε ένα ντουλάπι.