![13 13](http://lh5.ggpht.com/-aQQ8n2PPekA/UxN7ATbkVVI/AAAAAAAAsz4/4m__y1jfDAg/13_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Η μαρμελάδα πορτοκάλι αν περιέχει τη φλούδα μέσα δεν γίνετε υπερβολικά γλυκιά. Δοκιμάστε να την ετοιμάσετε στο σπίτι σας, είναι εύκολη η συνταγή και πολύ γευστική.
Υλικά:
(4 πορτοκάλια τη σάρκα τους )
100 γραμμάρια ψιλοκομμένο λεμόνι (λεμόνι 1)
450 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια φλούδα πορτοκαλιού
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh3.ggpht.com/-NyczX3jl2zw/UxN7COo3UPI/AAAAAAAAs0I/ciGESyqagnw/1_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια περίπου 80 γραμμάρια φλούδας προσέχοντας να αφαιρέσετε το πικρό λευκό τμήμα.
Βήμα 2
![2 2](http://lh5.ggpht.com/-psqVC6G9KFY/UxN7EKN1lII/AAAAAAAAs0Y/MRImGhTN6EQ/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια και το λεμόνι.
Βήμα 3
![3 3](http://lh5.ggpht.com/-L_KfMM2jwcs/UxN7FjXPmbI/AAAAAAAAs0o/fY8bynvJRas/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Αφαιρέστε τις ίνες και τους σπόρους, και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
Βήμα 4
![4 4](http://lh3.ggpht.com/-ud45CsupdLk/UxN7HLnn4SI/AAAAAAAAs04/uP7fOmaPVRM/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τα πορτοκάλια και το λεμόνι σε μια κατσαρόλα με παχύ πυθμένα και τη ζάχαρη.
Βήμα 5
![5 5](http://lh4.ggpht.com/-nd4kJBOk0HM/UxN7Izt56WI/AAAAAAAAs1I/n6WgWSIcz0k/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 6
![6 6](http://lh4.ggpht.com/-RjMJKGglqos/UxN7KFRsDNI/AAAAAAAAs1Y/SOxzdnBQDF0/6_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![7 7](http://lh3.ggpht.com/-LgWSS9Z_eAk/UxN7LxVsuNI/AAAAAAAAs1o/GdUwAL14ZA4/7_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Μέχρι να έρθει σε βρασμό η μαρμελάδα μας, βράστε σε μια κατσαρόλα με νερό τη φλούδα πορτοκαλιού για 5 λεπτά.
Βήμα 7
![8 8](http://lh5.ggpht.com/-hZrBto1o-9U/UxN7NpCPMBI/AAAAAAAAs14/2QWERPY28Zc/8_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Στραγγίστε τις φλούδες και προσθέσετε τες στη μαρμελάδα και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 8
![9 9](http://lh3.ggpht.com/-kJ9Y-v9QMZs/UxN7PT_O7wI/AAAAAAAAs2I/O1HIIwwSVEY/9_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![10 10](http://lh3.ggpht.com/-yMpy80EtUp8/UxN7Rf_a3VI/AAAAAAAAs2Y/mHRBLP-aTLQ/10_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Με βύθιση του μπλέντερ κάνουμε πουρέ τη μαρμελάδα μας.
Βήμα 9
![11 11](http://lh6.ggpht.com/-FhpW45-VXvs/UxN7S2Ez7fI/AAAAAAAAs2k/MFEFhia9Ejs/11_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Όταν η μαρμελάδα έχει πήξει αρκετά, σβήνουμε τη φωτιά και κάνουμε δοκιμή στο πιάτο για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμη.
Βήμα 10
![12 12](http://lh6.ggpht.com/-Q_yTpwj_Dmo/UxN7UmT8ieI/AAAAAAAAs24/3sWkB-G5_90/12_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα, κλείστε το καπάκι και αναποδογυρίστε αμέσως. Αφήστε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει τελείως
Βήμα 11
![13 13](http://lh3.ggpht.com/-yayfaIX2oRI/UxN7WtEFItI/AAAAAAAAs3I/SCJtbZycjrA/13_thumb%25255B14%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε μαρμελάδα πορτοκάλι σας σε ένα ντουλάπι.