
Νιόκι με θαλασσινά και σαφράν. Η σάλτσα είναι πολύ νόστιμη. Δοκιμάστε τα!
Υλικά:
1 κιλό νιόκι300 γραμμάρια θαλασσινά καθαρισμένα
4 χτένια
1 φακελάκι σαφράν
200 ml νερό θαλασσινό
1 φλιτζάνι κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά αλεύρι
Λάδι, αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1

Καθαρίστε τα θαλασσινά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2

Χωρίς το κέλυφος τηγανίζουμε τα χτένια σε ένα τηγάνι με μια σκελίδα σκόρδο.
Βήμα 3

Στη συνέχεια, προσθέστε τα θαλασσινά και μαγειρέψτε.
Βήμα 4

Βάλτε σε ένα ποτήρι το νερό το θαλασσινό και προσθέστε το σαφράν και το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύετε.
Βήμα 5

Αφαιρέστε το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα στο τηγάνι με θαλασσινά.
Βήμα 6

Μαγειρέψτε τα νιόκι σε βραστό αλατισμένο νερό, όταν θα ανέβουν στην επιφάνεια, τα σουρώνουμε και τα στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Βήμα 7

Σερβίρετε τα νιόκι με τα θαλασσινά και το σαφράν. Καλή σας Όρεξη!