
Γεμιστό με γλασαρισμένα φρούτα και σταφίδες, κομματάκια σοκολάτας ή κουκουνάρι. Η διαδικασία είναι λίγο επίπονη, διότι υπάρχει διαφορετικός χρόνος της τελικής ζύμης και απαιτεί λίγη χειρωνακτική εργασία, αλλά αξίζει τον κόπο.
Υλικά:
135 γραμμάρια αλεύρι τύπου 0
13 γραμμάρια νωπή μαγιά
75 γραμμάρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
80 γραμμάρια ζάχαρη
120 ml κρέμα γάλακτος
3 κρόκους αυγών
400 γραμμάρια αλεύρου τύπου 0
1 πρέζα αλάτι
120 γραμμάρια βούτυρο
συμπληρώνοντας:
100 γραμμάρια από κομματάκια σοκολάτας
50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού
Συνταγή:
Βήμα 1

Προσθέτουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Βήμα 2


Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μπάλα, στη συνέχεια, καλύψτε τη και αφήστε να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά (μέχρι να διπλασιαστεί)
Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη ζύμη, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το χλιαρό γάλα.
Βήμα 4

Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι, κάνει μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα του γάλακτος και των αυγών.
Βήμα 5

Ξεκινήστε το ανακάτεμα, στη συνέχεια, προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια.
Βήμα 6

Τη στιγμή που θα γίνει ομαλό το μείγμα προσθέστε την αρχική ζύμη μας.
Βήμα 7

Δουλεύουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρις ότου τα δύο σώματα να γίνουν ένα.
Βήμα 8

Σχηματίστε μια μπάλα και αφήστε τη σκεπασμένη για 2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί ζύμη.
Βήμα 9

Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και με τα χέρια σας, την ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο με πάχος περίπου 3 mm.
Βήμα 10

Αλείψτε τη ζύμη με το λιωμένο βούτυρο και σκεπάζουμε με κομματάκια σοκολάτας.
Βήμα 11

Κυλήσει τη ζύμη όπως στην εικόνα.
Βήμα 12


Κόψτε το ρολό στη μέση κατά μήκος.
Βήμα 13

Τυλίξτε τα δύο κομμάτια.
Βήμα 14

Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα στη συνέχεια βουρτσίστε με το λιωμένο βούτυρο και αφήστε το να αυξηθεί και πάλι για 30 με 40 λεπτά. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά
Βήμα 15


Ετοιμάστε το γλάσο ανακατέψτε το ασπράδι με ζάχαρη άχνη.
Βήμα 16

Μόλις βγει από το φούρνο, ρίχνουμε το γλασο στην επιφάνειά του.

Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρετε.