![polpoallinsalat4 polpoallinsalat4](http://lh6.ggpht.com/-NTpIbcv2dM8/U0AlGSZ0acI/AAAAAAAAuIY/EfRQM0bdu8k/polpoallinsalat4_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Χταπόδι μαριναρισμένο που το σερβίρουμε μαζί με σαλάτα. Καλή σας Όρεξη!
Υλικά:
800 γραμμάρια χταπόδι1 σκελίδα σκόρδο
2 λεμόνια
Αλάτι
Μαϊντανός
Πιπέρι,
Παρθένο ελαιόλαδο
80 γραμμάρια ρόκα
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Συνταγή:
Βήμα 1
![dscf81 dscf81](http://lh6.ggpht.com/-OWZ8I97yPoM/U0AlH6TW80I/AAAAAAAAuIo/fLCfWO6sG0U/dscf81_thumb%25255B6%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό το κρασί, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει βράση.Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι μας αρκετές φορές κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βήμα 2
![dscf8133 dscf8133](http://lh3.ggpht.com/-wk1tGMWSbbU/U0AlJUap3jI/AAAAAAAAuI4/PLLn2tGuwFM/dscf8133_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Για να γίνει μαλακό το βράζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μια ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 3
![marinata2 marinata2](http://lh3.ggpht.com/-TqqtPzSzN-s/U0AlKoY0aEI/AAAAAAAAuJI/w2TV1rD1Qmw/marinata2_thumb%25255B6%25255D.jpg?imgmax=800)
Ετοιμάστε τη μαρινάδα με το μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, πιπέρι, αλάτι και λάδι και ρίξτε τη στο χταποδακι και αφήστε το για 1 ώρα.