Υλικά:
500 ml γάλα4 αυγά
140 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξυλάκι βανίλια
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά νερού
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh5.ggpht.com/-BgddGYK-Meg/U0BdYIJADUI/AAAAAAAAuSo/m4CDDRtKwyw/1_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βράζουμε το γάλα με τη βανίλια, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τη για 30 λεπτά.
Βήμα 2
![2 2](http://lh4.ggpht.com/-9EvXNrk4ixU/U0BdZjMl-mI/AAAAAAAAuS4/8Pi1AorIGwo/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Βήμα 3
![3 3](http://lh5.ggpht.com/-W8LLGj8HBeg/U0BdbANgePI/AAAAAAAAuTI/kWTrElp1Bdg/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Στη συνέχεια σουρώνουμε το γάλα αφαιρώντας το ξυλάκι βανίλιας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών.
Βήμα 4
![4 4](http://lh5.ggpht.com/-gEdAfJikmTc/U0BdcpCCH6I/AAAAAAAAuTY/OY35Cb25czM/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά.
Βήμα 5
![5 5](http://lh4.ggpht.com/-2AwONnjLROQ/U0BdeOQHA7I/AAAAAAAAuTo/J544jR8163A/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Προετοιμάστε την καραμέλα ζεσταίνεται τη ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας νερό σε μια κατσαρόλα με παχύ πυθμένα.
Βήμα 6
![6 6](http://lh5.ggpht.com/-GGi22Nxbke0/U0BdfVBznbI/AAAAAAAAuT4/td1lcs-w_6k/6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου, γίνει καραμέλα.
Βήμα 7
![7 7](http://lh5.ggpht.com/-hHS4Ix6aOqk/U0BdhLVIECI/AAAAAAAAuUI/cz3UBmesS5A/7_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε την καραμέλα στην βάση των καλουπιών.
Βήμα 8
![8 8](http://lh3.ggpht.com/-nV7xwvXdI6c/U0BdinaUALI/AAAAAAAAuUY/BpzDjcOxLgM/8_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί, Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στη βάση της καραμέλας.
Βήμα 9
![9 9](http://lh5.ggpht.com/-hoTGjKNcC1c/U0BdkHH8c2I/AAAAAAAAuUo/e9kk2fDOFn4/9_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε βραστό νερό για να καλύψετε τα καλούπια στο μισό του ύψους τους.
Βήμα 10
![11 11](http://lh6.ggpht.com/-Ip9QYlDwXmg/U0BdlQLERhI/AAAAAAAAuU4/9slu6UkiATc/11_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τη στο φούρνο και ψήνουμε την Creme Caramel στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά .Όταν η κρέμα έχει στερεοποιηθεί, αφαιρέστε τα καλούπια από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.Μετά βάλτε τη στο ψυγείο για να σφίξει για τουλάχιστον 4 ώρες. στη συνέχεια γυρίστε τη κρέμα καραμελέ σε μια πιατέλα και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!