ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Αγκινάρα με τυρί στο φούρνο

    9
    Η σημερινή συνταγή είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο με σοταρισμένα λαχανικά για να γίνει τρυφερό και νόστιμο,  γεμιστό με μπέικον, τυρί και μπόλικη σάλτσα.

     

    Υλικά:


    6 αγκινάρες
    100 γραμμάρια   μπέικον
    100 γραμμάρια τυρί
    200 ml σάλτσα
    1 σκελίδα σκόρδο
    100 ml ζωμό λαχανικών
    20 γραμμάρια  παρμεζάνα
    Μαϊντανός

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα  σκληρό εξωτερικά φύλλα.

    Βήμα 2

    2
    Κόψτε τις καρδιές αγκινάρας  σε φέτες και έπειτα βάλτε τες σε ένα μπολ με νερό και  χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά.


    Βήμα 3

    3
    Τηγανίζουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι με το λάδι, στη συνέχεια στραγγίζεται τις αγκινάρες από το νερό και  προσθέστε τες στο τηγάνι,  μαγειρέψτε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.


    Βήμα 4

    4
    Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, και το ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα  για 10 λεπτά.


    Βήμα 5

    5
    Στον πάτο ενός ταψιού ρίχνουμε  ένα στρώμα της σάλτσας, στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα στρώμα αγκινάρες.

    Βήμα 6

    6
    Καλύψτε με μπέικον κομμένο σε φέτες και τυρί. Καλύψτε με μπεσαμέλ και παρμεζάνα.

    Βήμα 7

    7
    Συνεχίστε και βάλτε άλλο ένα στρώμα αγκινάρες.

    Βήμα 8

    8
    Τελειώστε  με τη προσθήκη της  μπεσαμέλ και  τη παρμεζάνα στη συνέχεια ψήστε  στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.


    Βήμα 9

    9
    Το  αφήνουμε να κρυώσει  πριν  το κόψετε σε φέτες και σερβίρουμε. Καλή σας Όρεξη!
    Αγκινάρα με τυρί στο φούρνο
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή