
Το μαύρο ρύζι με σπαράγγια και φράουλες, είναι ένα πιάτο πολύ όμορφο και έχει μια ξεχωριστή γεύση που οφείλεται στην παρουσία του μαύρου ρυζιού και αρωματική λόγω της παρουσίας των φρούτων . Οι φράουλες και τα σπαράγγια λέγεται ότι είναι αφροδισιακά, για ένα δείπνο για δύο είναι το ιδανικό κυρίως πιάτο, σας συνιστώ να το δοκιμάσετε ;)
Υλικά:
100 γραμμάρια μαύρο ρύζι100 γραμμάρια από σπαράγγια
100 γραμμάρια φράουλες
1/2 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι σαμπάνια
20 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1

Μαγειρέψτε το μαύρο ρύζι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει για 35 με 40 λεπτά.
Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τα σπαράγγια και τα βράζουμε σε νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, καθαρίστε τις φράουλες και κόψτε τες σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 3

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με ένα κομματάκι βούτυρο, προσθέστε τα σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια.
Βήμα 4

Μετά από μερικά λεπτά, προσθέτουμε τις φράουλες, το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε μέσα τη σαμπάνια.
Βήμα 5

Στραγγίζετε το ρύζι και προσθέστε το στο στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Βήμα 6

Σβήστε τη φωτιά και σερβίρουμε το μαύρο ρύζι με σπαράγγια και τις φράουλες με τη βοήθεια μιας φόρμας να πάρει το τέλειο σχήμα.
Βήμα 7

Διακοσμήστε το πιάτο με σπαράγγι και φράουλα και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!