
Το πιάτο αποτελείται από ζυμαρικά με σάλτσα μπεσαμέλ και τυριά όπως το τσένταρ και τη παρμεζάνα, μπαίνουν στο φούρνο όλα τα υλικά μας για να δημιουργήσουν μια κρεμώδη πάστα με μια χρυσή κρούστα στην επιφάνεια.
Υλικά:
300 γραμμάρια ζυμαρικά50 γραμμάρια βούτυρο
40 γραμμάρια αλεύρι
500 ml γάλα
100 ml κρέμας
200 γραμμάρια τυρί τσένταρ
60 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι , πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1

Ξεκινήστε με την παρασκευή σάλτσας, βάλτε το βούτυρο και το αλεύρι σε μια κατσαρόλα.
Βήμα 2

Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει κρεμώδης.
Βήμα 3

Προσθέστε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
Βήμα 4

Μόλις έρθει σε βρασμό, στη συνέχεια, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τη παρμεζάνα και τυρί τσένταρ.
Βήμα 5

Ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδης.
Βήμα 6

Βράστε τα ζυμαρικά al dente. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με τη σάλτσα τυριών.
Βήμα 7

Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια, μεταφέρετε τα πάντα σε ένα ταψί. Ψήστε τα μακαρόνια και το τυρί στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μόλις η επιφάνεια ροδίσει, βγάλτε από το φούρνο και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!