![5 5](http://lh6.ggpht.com/-24pDLS5_DX0/U3G7jMMQewI/AAAAAAAAv0U/FmD2QRGbzL8/5_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Τα κουκιά πέστο, είναι ένα παρασκεύασμα από φρέσκα κουκιά, τυρί, ελαιόλαδο και σκόρδο που χρησιμοποιήθηκε από τους αγρότες για να αρωματίσουν το ξερό ψωμί. Δοκιμάστε τη σα σαλάτα ή σε συνδυασμό με τα ζυμαρικά σας.
Υλικά:
250 γραμμάρια κουκιά1 σκελίδα σκόρδο
70 γραμμάρια τυρί τριμμένο
25 γραμμάρια κουκουνάρια
70 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Δυόσμο, αλάτι , πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh4.ggpht.com/-6I8EecxNpC0/U3G7kkEspVI/AAAAAAAAv0k/ixt_pSBTjqc/1_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ξεφλουδίστε τα κουκιά και τα συγκεντρώνουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
![2 2](http://lh4.ggpht.com/-CTYbJRUs_9U/U3G7mfZ9iHI/AAAAAAAAv00/z3WlMr3wydw/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ετοιμάστε το τυρί, μια σκελίδα σκόρδο, το δυόσμο και το κουκουνάρι.
Βήμα 3
![3 3](http://lh4.ggpht.com/-k84q8-I9DFk/U3G7n0gLVII/AAAAAAAAv1E/OX0lxQ1R3Ao/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, προσθέτουμε σταδιακά το λάδι.
Βήμα 4
![4 4](http://lh4.ggpht.com/-VGSZceKxXK8/U3G7pYrdl1I/AAAAAAAAv1U/wIvJeirHv9Q/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατέψτε μέχρι να πάρουμε μια ομαλή και κρεμώδη σάλτσα πέστο προσθέτοντας το λάδι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 5
![5 5](http://lh4.ggpht.com/-w9E3-CXrlws/U3G7rJ5-YSI/AAAAAAAAv1k/GxtXc8sskDc/5_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Χρησιμοποιήστε την πέστο με κουκιά σε ζυμαρικά, πιάτα με κρέας ή στο ψωμί, διατηρήστε το στο ψυγείο σε ένα μπολ με λίγο λάδι και διαφανή μεμβράνη, θα κρατήσει μια-δυο μέρες. Καλή σας Όρεξη!