Τα κουκιά πέστο, είναι ένα παρασκεύασμα από φρέσκα κουκιά, τυρί, ελαιόλαδο και σκόρδο που χρησιμοποιήθηκε από τους αγρότες για να αρωματίσουν το ξερό ψωμί. Δοκιμάστε τη σα σαλάτα ή σε συνδυασμό με τα ζυμαρικά σας.
Υλικά:
250 γραμμάρια κουκιά1 σκελίδα σκόρδο
70 γραμμάρια τυρί τριμμένο
25 γραμμάρια κουκουνάρια
70 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Δυόσμο, αλάτι , πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
Ξεφλουδίστε τα κουκιά και τα συγκεντρώνουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ετοιμάστε το τυρί, μια σκελίδα σκόρδο, το δυόσμο και το κουκουνάρι.
Βήμα 3
Βάλτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, προσθέτουμε σταδιακά το λάδι.
Βήμα 4
Ανακατέψτε μέχρι να πάρουμε μια ομαλή και κρεμώδη σάλτσα πέστο προσθέτοντας το λάδι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 5
Χρησιμοποιήστε την πέστο με κουκιά σε ζυμαρικά, πιάτα με κρέας ή στο ψωμί, διατηρήστε το στο ψυγείο σε ένα μπολ με λίγο λάδι και διαφανή μεμβράνη, θα κρατήσει μια-δυο μέρες. Καλή σας Όρεξη!