
Τα κομμάτια πεσκανδρίτσας με λεμόνι και τζίντζερ είναι πολύ απλή συνταγή έτσι ώστε η φρεσκάδα του ψαριού να καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα. Σας εύχομαι μια γλυκιά μέρα.
Υλικα:
800 γραμμαρια πεσκανδρίτσα1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά
1 λεμόνι
1 κουταλάκι τζίντζερ
Λάδι
Αλάτι
Συνταγη:
Βήμα 1

Καθαρίστε την πεσκαντρίτσα και τη κόβουμε σε κύβους αρκετά μεγάλους.
Βήμα 2

Ανακατευουμε το αλεύρι μαζί με τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το αλάτι.
Βήμα 3

Μετακινήστε τα κομμάτια της πεσκανδρίτσας στο μειγμα.
Βήμα 4

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο με τα φύλλα λεμονιού σε μια κατσαρόλα.
Βήμα 5

Αφαιρεστε τα φύλλα και προσθέτουμε τα κομμάτια της πεσκανδρίτσας.
Βήμα 6

Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρεύουμε περίπου δέκα λεπτά με ένα καπάκι.
Βήμα 7

Όταν ψηθεί, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού πάνω από το ψάρι και σερβίρετε. Καλη σας Ορεξη!