
Πίτσα με κολοκυθάκια και μπέικον, μια ωραία εναλλακτική λύση στις κλασικές γεύσεις. Δοκιμαστε τη!
Υλικα:
500 γραμμαρια αλεύρι τυπου 00
250 ml νερό
12 γραμμαρια νωπή μαγιά
10 γραμμάρια αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 κολοκυθάκια
300 γραμμαρια μπέικον
200 γραμμάρια τυρι προβολόνε
Συνταγη:
Βήμα 1

Τοποθετήστε το αλεύρι και κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά που προηγουμένως εχει διαλυθεί σε νερό.
Βήμα 2

Αρχίστε να ζυμώνουνετε.
Βήμα 3

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι και συνεχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη.
Βήμα 4

Θα πάρετε μια μαλακή ζύμη και λεία. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει καλύπτοντας τη για 2 ώρες.
Βήμα 5

Εν τω μεταξύ, κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τα τοποθετουμε σε ένα πιάτο με τις φέτες μπέικον.
Βήμα 6

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε 2 κύκλους της πίτσας με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Βήμα 7

Στρώνουμε τις φέτες του μπέικον στη πιτσα και ψήνουμε στους 230 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Βήμα 8

Τώρα προσθέστε τα κολοκυθάκια και κόψτε το τυρι προβολόνε σε κύβους και μαγειρεύουμε για 5 με 10 λεπτά.
Βήμα 9

Σερβίρετε τη πίτσα με κολοκυθάκια και μπέικον και Καλη σας Ορεξη!