ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Πιττάκια με πατάτα, τόνο και μαϊντανό

    9
    Νόστιμα πιττάκια που  γίνονται από λεπτά φύλλα ζύμης με  κρούστα παρόμοια με μια βάση από λευκό αλεύρι και σιμιγδάλι που ονομάζεται brik ζαχαροπλαστικής γεμιστά στην πιο κοινή εκδοχή με πατάτες,  τόνο και  μαϊντανό.


    Υλικά:


    4 φύλλα  ζύμης
    2 πατάτες
    80 γραμμάρια  τόνο
    2 αυγά,
    Μαϊντανό, κύμινο
    Αλάτι, πιπέρι, λάδι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Βραστές πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 30 λεπτά.

    Βήμα 2

    2
    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κάνουμε πουρέ με ένα πολτοποιητή πατάτας και τοποθετούμε  τον πουρέ σε ένα μπολ. Προσθέστε το μαϊντανό, τον τόνο, τα αυγά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.


    Βήμα 3

    3
    Ανακατέψτε όλα τα συστατικά  με ένα πιρούνι.

    Βήμα 4

    4
    Κόψτε τη ζύμη  σε ορθογώνια και τοποθετήστε  στη βάση σε κάθε ένα μια κουταλιά από το μείγμα.

    Βήμα 5

    5 6
    Διπλώστε  στη μέση σχηματίζοντας ένα τρίγωνο και στη συνέχεια, κατά το ήμισυ και πάλι κλείνοντας τα  για να σχηματίσουν τρίγωνα. βουρτσίστε  με λίγο νερό ή λάδι για να κλείσει η τελευταία μεριά.


    Βήμα 6

    7
    Τώρα μπορείτε να επιλέξετε για το κλασικό μαγείρεμα ή τηγανητά σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου να είναι χρυσά ή ψήνουμε στο φούρνο.


    Βήμα 7

    8 
    Πασπαλίζουμε  με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τοποθετήστε τα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο σε 180 για 10 λεπτά. Θα είναι έτοιμα όταν θα είναι όμορφα να ροδισμένα.


    9
    Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Πιττάκια με πατάτα, τόνο και μαϊντανό
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή