
Ντοματίνια, καρυκευμένα με τη ζάχαρη, το λάδι, το αλάτι και τα βότανα, καραμελωμένα στο φούρνο, σερβίρονται ως γαρνιτούρα ή ως σάλτσα για ζυμαρικά, το ψωμί και με σκόρδο, πεντανόστιμα!.
Υλικα:
250 γραμμάρια καφέ ζάχαρη1 σκελίδα σκόρδο
Βότανα
Αλάτι,πιπέρι, λάδι
Συνταγή:
Βήμα 1

Πλένουμε καλά τις ντομάτες.
Βήμα 2

Κόψτε τα στη μέση και απλώστε τα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα βάζοντας την κομμένη πλευρά προς τα επάνω.
Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, ψιλοκομμένα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για μια ώρα και μισή.
Βήμα 5

Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρισμα, ως ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο, ή να τα χρησιμοποιήσετε στα ζυμαρικά. Καλή σας Όρεξη!