Ριζότο με λουλούδια απο κολοκυθάκια και ζαμπόν, μια ελαφρια, υγιεινη και νοστιμη συνταγη.
Υλικα:
300 γραμμάρια ρυζι14 λουλούδια απο κολοκυθάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιολάδου
30 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια ζαμπόν
100 γραμμάρια τυρι προβολόνε
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Ζωμό λαχανικών, αλάτι
Συνταγη:
Βήμα 1
Ψιλοκοψτε το κρεμμύδι και τοποθετήστε το σε ενα τηγανι με το βούτυρο και το λάδι.
Βήμα 2
Μόλις τσιγαριστει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και στη συνέχεια, ρίχνουμε το λευκό κρασί.
Βήμα 3
Στη συνέχεια καλύψτε το ρύζι με το ζεστό ζωμό λαχανικών και συνεχίστε το μαγείρεμα.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, καθαρίστε τα λουλούδια απο τα κολοκυθάκια, και τεμαχιζουμε το ζαμπόν σε κύβους και το τυρι προβολόνε.
Βήμα 5
Λίγα λεπτά πριν από το τέλος του με το ρύζι, προσθέτουμε τα λουλούδια και το ζαμπόν στο ριζότο.
Βήμα 6
Ανακατέψτε το ρύζι, προσθέτοντας περισσότερο ζωμό, αν χρειάζεται, στη συνέχεια, σβήστε τη φωτιά, προσθέτουμε τα κομμάτια τυριου.
Βήμα 7
Ανακατευουμε για ένα δυο λεπτά.
Στη συνέχεια σερβιρετε και Καλη σας Ορεξη!