Η σημερινή συνταγή είναι μία ομελέτα ρολό στο φούρνο, μια συνταγή εύκολη και γρήγορη γεμιστη με τυρί, ζαμπόν και ρόκα, ένα νοστιμο και χορταστικο ορεκτικό.
Υλικα:
6 αυγά2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα
30 γραμμαρια τυρί
70 γραμμάρια ζαμπόν
20 γραμμάρια ρόκα
Βότανα, αλάτι, πιπέρι
Συνταγη:
Βήμα 1
Βάλτε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα, το τυρί παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και τα ψιλοκομμένο φρέσκα βότανα της επιλογης σας.
Βήμα 2
Χτυπάμε με ένα πιρούνι, μέχρι το μείγμα να γινει λειο.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήστε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να πήξει
Βήμα 4
Βγαλτε τη απο το φουρνο.
Βήμα 5
Προσθέστε το τυρί, το ζαμπόν και τη ρόκα.
Βήμα 6
Τυλίξτε με τη βοηθεια μιας λαδόκολλας.
Βήμα 7
Στη συνέχεια, τυλίξτε την ομελέτα ρολό με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για να σκληρύνει για 1 ώρα.
Βήμα 8
Βγαλτε το ρολό και το κόβουμε σε φέτες περίπου 2 δάχτυλα πάχος.
Σερβίρετε και Καλη σας Ορεξη!